Ο ερωτισμός στην τέχνη του Εδουάρδου Σακαγιάν

11:40 22/1/2013 - Πηγή: TNSite

Την, ακατάλληλη για ανηλίκους, έκθεση ζωγραφικής του Εδουάρδου Σακαγιάν παρουσιάζουν οι Kalfayan Galleries της Αθήνας από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου.

Ο ερωτισμός στην τέχνη μπορεί να είναι υπαινικτικός όπως στα γλυπτά του Bernini ή στις φωτογραφίες λουλουδιών του Mapplethorpe ή τολμηρός όπως στην αρχαία αγγειοπλαστική ή τις φωτογραφίες του Jeff Koons. Η έκθεση στην Kalfayan παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Σακαγιάν,

στην οποία κυριαρχεί το πιο βασικό και πρωτόγονο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, η σεξουαλικότητα, την οποία και χρησιμοποιεί σαν αφετηρία για να μιλήσει για το αγαπημένο του θέμα, την απομόνωση και μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου. Ο κυνισμός του καλλιτέχνη προβάλλει μέσω μιας ωμής εικονογράφησης των μορφών στις πιο ιδιωτικές τους στιγμές που όμως απεικονίζονται απόμακρες και απρόσωπες στη μεταξύ τους επικοινωνία. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Τα έργα μου είναι αφορμές και περιπέτειες, δίχως την χυδαιότητα της ψευδαίσθησης αλλά και χωρίς τον πουριτανισμό της εικονοκλαστικότητας. Για αυτά τα έργα δεν έχω τίτλους ούτε και συμπεράσματα. Είναι η ζωγραφική που καταλήγει σε εικόνα. Δέκα έργα μέσα στα οποία έζησα μερικές μέρες από την ζωή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα