Ο έλεγχος πόλης του Ιράκ σε χέρια ενόπλων

00:29 25/4/2013 - Πηγή: TNSite

Οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποσυρθεί τελείως από την ζώνη αυτή, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των μαχητών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος των τοπικών αρχών, Σάλαλ Αμπντούλ Μπάμπαν.

Ο Νιγιάζι Μαάμαρ Όγκλου, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της περιοχής Σαλαχεντίν, στην οποία υπάγεται η πόλη Σουλεϊμάν Μπεκ, δήλωσε και αυτός ότι οι αρχές δεν ελέγχουν πλέον

την πόλη αυτή.

Οι δύο αξιωματούχοι σημείωσαν επίσης ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μια στρατηγικής σημασίας οδική αρτηρία, η οποία ενώνει την Βαγδάτη με την Τουζ Χουρμάτου, μια πόλη βόρεια της Σουλεϊμάν Μπεκ.

Χθες, Τρίτη 53 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Χαουίτζα, στο βόρειο Ιράκ, κατά τις ταραχές που ξέσπασαν όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σουνιτών, η οποία γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες σε διαμαρτυρία για την πολιτική του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

Σήμερα 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι 19 από τους οποίους σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν επίσης σε αντίποινα για τα επεισόδια στην Χαουίτζα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο απολογισμός της βίας από χθες Τρίτη στο Ιράκ έφθασε πλέον τους 125 νεκρούς. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς έχασαν την ζωή τους σε επεισόδια που συνδέονται με τις διαδηλώσεις των σουνιτών εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα