Ο Banksy πούλησε αυθεντικά έργα του στο Central Park της Νέας Υόρκης

13:08 15/10/2013 - Πηγή: TNSite

"Χθες έστησα ένα "περίπτερο" στο πάρκο πουλώντας 100% αυθεντικά έργα μου υπογεγραμμένα από εμένα τον ίδιο", έγραψε ο ίδιος στο προσωπικό του blog. "Για $60 το καθένα", ανέφερε.

Οι περαστικοί και οι τουρίστες πίστευαν ότι αγόραζαν απλά αντίγραφα του Banksy, μέχρι τη στιγμή που τους προσέγγιζε ο εκπρόσωπος του και τους αποκάλυπτε ότι επρόκειτο όντως για δικά του πρωτότυπα έργα.

Ο street artist που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του, έβαλε έναν ηλικιωμένο άνδρα

να πουλάει τα έργα του και να ενημερώνει τον κόσμο για αυτά. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε ένα από τα έργα του διεθνούς φήμη Banksy, κοστολογείται στα $42,400. Τα γκραφίτι του θεωρούνται σύγχρονα έργα τέχνης.

Ο Banksy, επέλεξε όμως να πουλήσει σε "φιλική" τιμή, σχεδόν συμβολικά, τρεις ντουζίνες από αυτά, φτιαγμένα σε καμβά.

Τις τρεις πρώτες ώρες της έκθεσης, ο ηλικιωμένος άνδρας τριγυρνούσε γύρω από τα έργα και παρατηρούσε το κοινό. Όταν κάποιος τον ρωτούσε για το τι γίνεται και για το αν όντως τα έργα είναι αυθεντικά και προς πώληση, εκείνος τους αποκάλυπτε την πλήρη αλήθεια και προχωρούσε στη συναλλαγή.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης διευκρίνισε μάλιστα πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Κοινώς, όποιος τυχερός βρέθηκε στο σημείο, πρόλαβε να πάρει ένα από τα συλλεκτικά του έργα.

Αυτή την εποχή ο Banksy αναπτύσσει βήμα - βήμα μια νέα έκθεση γκραφίτι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας κάθε μέρα και ένα καινούργιο έργο του.

Παρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του και τη φήμη γύρω από το όνομα του, ο street artist που έχει γίνει αστικός μύθος σε πολλές ανά τον πλανήτη πόλεις, καταζητείται από τις Αρχές της πατρίδας του, Βρετανίας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βανδαλισμού.

Δείτε περισσότερα έργα του Banksy στην προσωπική του ιστοσελίδα

Πηγή: Gawker

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα