Ν.Βούτσης: Ζητά πολιτική λύση για την ΝΕΡΙΤ

21:50 8/7/2013 - Πηγή: TNSite

Ζήτημα σε βάθος πολιτικό χαρακτήρισε το ό,τι συμβαίνει με τη ΝΕΡΙΤ –που όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Σταμάτης θα αλλάξει πιθανότατα όνομα, μετά τις αντιδράσεις σχεδόν όλων των πτερύγων της αντιπολίτευσης- ο Νίκος Βούτσης, ζητώντας «πολιτική λύση».

Ζήτησε ακόμα να συζητηθούν τα πράγματα στη Βουλή κατά την τάξη τους, ήτοι πρώτα η ΠΝΠ, μετά οι προτάσεις των κομμάτων και εφόσον απορριφθούν να δουν ποια ουσιαστική συζήτηση θα γίνει.

«Η συζήτηση

με τον αντίθετο τρόπο, όπως διεξάγεται, δεν βοηθά», είπε, κάνοντας λόγο και για λάθος στοιχεία, λάθος εκτιμήσει, λάθος προσεγγίσεις και έλλειψη σχεδίου και οράματος στη δήλωση Κεδίκογλου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Απέδωσε δε, την όλη απόφαση στις ελλείψεις της κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις την προς την τρόικα και έκανε λόγο για «εύκολη λύση». Μίλησε δε για 2500 ανθρωποθυσίες και ούτε κατ’ υπόνοια δέσμευση για αριθμό επαναπροσληφθέντων, την ώρα που στελέχη της παράταξης της ΝΔ που βγαίνουν σε κανάλια, μιλούν για 600-650 άτομα.

«Ξέρετε εσείς αν είναι πολλοί ή λίγοι; Εγώ δεν ξέρω», είπε, κάνοντας λόγο για αναμεταδότες σε νησιά και δύο βάρδιες εκεί που απαιτούνται. «Μπορεί να απαιτούνται λιγότεροι ή περισσότεροι», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει συζήτηση εν λειτουργία. «Δεν χρειάζεται «πολιτικός τσαμπουκάς’», είπε μιλώντας για στιγμές ανάτασης για το έθνος με μουσικά σύνολα που έκλαιγαν τις προηγούμενες μέρες και για δημοσκοπήσεις που δείνουν πως ό,τι έγινε δεν είναι αποδεκτό από τον κόσμο. Ζήτησε λοιπόν από την κυβέρνηση να το πάρει πίσω και σε 48 ώρες να πάμε στην προτεραία κατάσταση.

«Έχετε καλή προαίρεση», του απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Δημήτρης Σταμάτης, παρατηρώντας όμως διαφορά γύρω από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι δύο πλευρές τις σύγχρονες ανάγκες. «Θέλετε να μην αλλάξει τίποτα, ή να αλλάξουν τόσα που δεν θα αλλάξει τίποτα, σε μία χώρα που πρέπει να αλλάξουν όλα», είπε, κατατάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην πιο συντηρητική πτέρυγα του κοινοβουλίου.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα