Νουβέλα: Ο Σκοτεινός Ιππότης είναι ομοφυλόφιλος και ναρκισσιστής

09:50 5/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Ιταλός συγγραφέας Marco Mancassola δίνει την δική του εκδοχή για τον ήρωα της Gotham City, παρουσιάζοντας τον αμφιφυλόφιλο και ναρκισσιστή με έντονη σεξουαλική ζωή.

Στη νουβέλα "Erotic Lives of the Superheroes" του Mancassola, ο Μπάτμαν επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με νέους και επιφανείς άνδρες της πόλης και είναι στενός φίλος του Sir Elton John με τον οποίο δίνουν μαζί το "παρών" σε φιλανθρωπικά δείπνα στη Νέα Υόρκη, ενώ είναι ζευγάρι (και ερωτικό) με τον βοηθό του, τον Robin.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βιβλίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Ιταλό συγγραφέα, η ερωτική ζωή του ζευγαριού μάλιστα έχει "αραχνιάσει" με αποτέλεσμα να αναζητούν συνεχώς νέες περιπέτειες στα διαλείμματα από τις μάχες τους με το έγκλημα.

Στο ίδιο βιβλίο αναλύονται οι ερωτικές ζωές και άλλων υπερηρώων, όπως των Superman, Mister Fantastic και Mystique. Σύμφωνα επίσης με το σενάριο, ο νεαρότερος Robin δολοφονείται και ο γερασμένος πλέον Μπάτμαν αναλαμβάνει και πάλι δράση για να εκδικηθεί.

Ο Grant Morrison, συγγραφέας των θρυλικών περιπετειών του Dark Knight για την DC Comics, ισχυρίζεται ότι "ο Μπάτμαν θεωρητικά συνάπτει ετεροσεξουαλικές σχέσεις αλλά το σενάριο βασίζεται σε γκέι "βάσεις".

Ο George Clooney που ενσάρκωσε τον μαχητή του εγκλήματος για το "Batman & Robin" του 1997, δήλωσε από τη δική του μεριά, ότι στόχος του ήταν να παρουσιάσει τον ήρωα σαν ομοφυλόφιλο.

Ωστόσο, η ομοφυλόφιλη ερωτική ζωή, δεν είναι η μόνη νέα διάσταση που προσδίδει στον Μπάτμαν ο Mancassola. Μιλώντας στην Independent, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: "Ο Μπάτμαν είχε πάντοτε μία πολύ σκοτεινή πλευρά. Δεν θα έπρεπε να προκαλεί λοιπόν τόσο μεγάλη εντύπωση ότι η δική μου εκδοχή εμπεριέχει φετιχισμό και ερωτικούς πειραματισμούς.

Ο ναρκισσισμός είναι η εσωτερική του άβυσσος. Απέτυχε στη μοναδική ερωτική του σχέση γιατί είναι ερωτευμένος με το μυστήριο της νιότης. Αυτό που βρίσκει στα μάτια των νέων ανδρών και γυναικών με τους οποίους και συνευρίσκεται. Δεν είχα σαν στόχο μου το να σοκάρω ή το να προκαλέσω.

Το Erotic Lives of the Superheroes έχει να κάνει με την μπλεγμένη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις των υπερηρώων που όλοι αγαπήσαμε. Και σαφώς με την ανθρώπινη πλευρά τους".

Σημειώνεται ωστόσο, ότι και η ίδια η DC Comics, είχε παρουσιάσει την Batwoman σαν μια ομοφυλόφιλη υπερηρωίδα σε επανακυκλοφορία του 2006.

Πηγή: Independent

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα