Νέο πρόσωπο κατηγορείται για την υπόθεση της δολοφονίας του Φύσσα

18:50 13/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ένα ακόμη πρόσωπο, πλην των ήδη κληθέντων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καλείται σε απολογία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, από τις Εφέτες Ειδικές Ανακρίτριες, που χειρίζονται την ογκώδη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων ήρθη πρόσφατα η ασυλία και έχουν κληθεί σε απολογία για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

στις 25 Νοεμβρίου, οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου έχουν καλέσει έναν ακόμη κατηγορούμενο.

Πρόκειται για πρόσωπο που το όνομα του προέκυψε από την επεξεργασία στοιχείων της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και από διασταύρωση στοιχείων από μαρτυρικές καταθέσεις.

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί έχουν εξετάσει και εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες, αιρετούς και πολιτικά πρόσωπα, που ήταν παρόντες σε διάφορα υπό διερεύνηση περιστατικά, με πρωταγωνιστές βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για κάθε αξιόποινη συμπεριφορά η οποία ενδεχομένως στοιχειοθετεί το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί κατέθεσε στο Εφετείο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε ότι περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που θεωρεί ότι δείχνουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Μέχρι σήμερα, έχουν δώσει κατάθεση στις δύο Εφέτες περισσότεροι από 40 μάρτυρες , από διάφορους χώρους- ιδιώτες, πολιτικοί, θύματα επιθέσεων - προκειμένου να αναφέρουν όσα γνωρίζουν εξ ιδίας αντίληψης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα