Νέα σουηδική εφημερίδα με αριστερό προσανατολισμό

20:09 14/1/2014 - Πηγή: TNSite
Μια νέα σουηδική εφημερίδα με αριστερό προσανατολισμό κυκλοφόρησε χθες για πρώτη φορά.

Η «Ημερησία» (Dagens ETC) θα προβάλλει τις θέσεις των κομμάτων της σουηδικής κεντροαριστεράς και αριστεράς και φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική συζήτηση σε μια χρονιά που θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Η νέα

εφημερίδα προέκυψε από την εβδομαδιαία ETC, η οποία ιδρύθηκε το 1978 και υποστηρίζει τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, παραμένοντας ωστόσο ανεξάρτητη.

«Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε επιρροή στην προεκλογική εκστρατεία, να αναδείξουμε με μια κόκκινη εφημερίδα με στόχο έναν πιο πράσινο κόσμο, τα ζητήματα εκείνα στα οποία τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης δεν στρέφουν την προσοχή τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Αντρέας Γκούσταβσον.

Η έκδοση είχε 32 σελίδες, οι έξι εκ των οποίων είναι αφιερωμένες στη συνέντευξη με τον επικεφαλής της συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών Στέφαν Λιούφβεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού εάν η Αριστερά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014.

Η συντακτική ομάδα είναι μειωμένη, με 20 δημοσιογράφους.

«Έχουμε περίπου 5.000 αγοραστές, όμως ελπίζουμε έως την άνοιξη να τους αυξήσουμε σε περισσότερους από 7.000» προσέθεσε ο αρχισυντάκτης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα