Νέα προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ για την ΕΡΤ

19:35 3/7/2013 - Πηγή: TNSite

Κατέθεσαν στον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζο υπόμνημα ζητώντας να συμμορφωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει πως «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε ότι αφορά τις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας αναγκαίες προς τούτο ενέργειες,

εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην εκπέμπει τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε.».

Και συμπληρώνει ότι οφείλει «το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς άμεση και πλήρη συμμόρφωση του στις ως άνω αποφάσεις (σ.σ.: Εννοεί την προσωρινή διαταγή του κ. Κ. Μενουδάκου και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών) του δικαστηρίου σας, ως τέτοιο δε προσήκον, πρόσφορο και αποτελεσματικό μέτρο υφίσταται εν προκειμένω μόνο η επαναλειτουργία του συνολικού μηχανισμού της ΕΡΤ Α.Ε., με όλα τα μέσα παραγωγής και το προσωπικό της».

Και συνεχίζει: «Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα