Να συνεχιστεί το έργο του Φαγιάντ ζητά η Ουάσιγκτον

09:44 14/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ισχυρό εταίρο αποκάλεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ η παραίτηση του οποίου πολλαπλασιάζει την πολιτική ένταση στο εσωτερικό του κινήματος Φατάχ του παλαιστίνου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Η Ουάσιγκτον προέτρεψε τους παλαιστινίους να αποφύγουν τη εσωτερική κόντρα ζητώντας να παραμείνει στη θέση του ο Φαγιάντ, ένας οικονομολόγος με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια προσωπικότητα ευρέως σεβαστή στο δυτικό κόσμο. Για το λόγο αυτό την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον

Κέρι τηλεφώνησε στον πρόεδρο Αμπάς παροτρύνοντας τον να βρει «κοινό έδαφος» με τον πρωθυπουργό.

«Αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τόσο ο πρόεδρος Αμπάς όσο και ο πρωθυπουργός Φαγιάντ, και εκτιμούμε τις προσπάθειές τους, που όπως και εμείς, εργάζονται για τη στήριξη ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους» ανέφερε, ο Κάτλιν Χάιντεν εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Ο πρωθυπουργός Φαγιάντ υπήρξε ένας ισχυρός εταίρος για τη διεθνή κοινότητα και είχε ηγετικό ρόλο στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, και τη δημιουργία του κράτους ασφάλειας του παλαιστινιακού λαού. Βασιζόμαστε σε όλους τους παλαιστίνιους ηγέτες που πρέπει να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος Αμπάς διόρισε τον κ. Φαγιάντ, προσωρινό πρωθυπουργό εν αναμονή του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα