«Να κατατεθεί άμεσα νόμος που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας»

18:36 14/8/2013 - Πηγή: TNSite
Την ανάγκη να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νόμος που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως «στην όλη συζήτηση υπάρχει ένας παραλογισμός από τη μεριά των κυβερνητικών υπευθύνων».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βίτσας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πίσω από την ιστορία των πλειστηριασμών βρίσκεται η επιδίωξη της εσωτερικής

υποτίμησης και με άλλο τρόπο, δηλαδή, με την κατάρρευση της κατοικίας». Και πρόσθεσε: «Οι “έξυπνοι” και οι “μπαταχτσήδες” δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία της κυβέρνησης».

«Δεν είναι δυνατόν να βγάλουν στον πλειστηριασμό το σπίτι του γείτονά μας και να μείνουμε άπραγοι. Άρα, όταν θα έρθει δικαστικός επιμελητής, θα είναι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία που θα υποστηρίξουν την αποτροπή της διαδικασίας των πλειστηριασμών», τόνισε.

Για τον ενδιάμεσο φορέα της δημόσιας τηλεόρασης και την ΕΡΤ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «εξήντα μέρες περίπου η κυβέρνηση παρανομεί και δεν υποτάσσεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για εμάς η ΕΡΤ υπάρχει και λειτουργεί και πρέπει να αποκατασταθεί, θα έλεγα, η τάξη».

Επισήμανε δε πως «η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ». «Η πρότασή μου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να μην αναγνωρίσουμε το μεταβατικό σχήμα. Το ότι δεν αναγνωρίζουμε το μεταβατικό σχήμα σημαίνει συγχρόνως ότι δεν θα παίρνουμε μέρος και στα πολιτικά πάνελ που θα διαμορφώσει αυτή η μεταβατική διαδικασία. Θα στηρίξουμε τον αγώνα και τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα