Να είμαστε στην Ευρώπη για να φύγουμε από τη φτώχεια και την ανασφάλεια

11:29 15/10/2013 - Πηγή: TNSite

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Μάνος Χωριανόπουλος

Στο δείπνο, παρευρέθηκαν Έλληνες ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών θεσμών, πολιτικοί, συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ εκφώνησε ομιλία η επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Σε σύντομη παρέμβασή του πριν την ομιλία της κας Γιαννάκου, ο αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας, σημείωσε ότι η διάκριση αυτή στο όνομα του Κωνσταντίνου

Καραμανλή, πρέπει όλους να μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Η κα Γιαννάκου στην ομιλία της, την οποία προλόγισε ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις μέρες μας και έκανε λόγο για την ανάγκη που υπάρχει για αποφασισμένες ηγεσίες που θα δώσουν λύση στα προβλήματα.

Σημείωσε ακόμα ότι ενόψει των ευρωεκλογών, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να ενισχυθούν οι ευρωσκεπτικιστές σε όλη την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι αν "μείνουμε στάσιμοι, είναι βέβαιο ότι θα πάμε προς τα πίσω".

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι το αίτημα να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο συγκεκριμένο "πέρασμα" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν συνάντησε αντιδράσεις, γιατί όλοι αναγνώριζαν τη συμβολή του στο ευρωπαϊκό όραμα.

Η κα Γιαννάκου μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι καμία χώρα δεν έχει σχολιαστεί περισσότερο στην ΕΕ, όσο η χώρα μας, με την εξαίρεση της Γερμανίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κα Γιαννάκου, μίλησε για την αναγκαιότητα της παρουσίας της Ελλάδας στην ΕΕ και ενθυμούμενη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόνισε ότι βασικό του επιχείρημα για την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ήταν ότι θα ξεφύγουμε από τη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Τέλος, εμφανώς συγκινημένη, η πρώην υπουργός ανέγνωσε την επιστολή, που είχαν στείλει οι Έλληνες ευρωβουλευτές πριν 10 χρόνια, στον Χανς Γκεργκ Πέτερινγκ, ώστε να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο κεντρικό αυτό σημείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα