Μοτοσικλέτα με επιρροές από το μακρινό παρελθόν!

01:22 22/5/2013 - Πηγή: TNSite

Παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσικλέτας της Βερόνα, το 2012. Το όνομά της είναι Sterling 2012. Η χρήση της χρονολογίας κρίθηκε αναγκαία (φανταζόμαστε) ώστε να βεβαιωθεί ο έκπληκτος θεατής ότι πρόκειται παρά τα φαινόμενα, για ένα μοντέλο του 21ου αιώνα.

Η εταιρεία που την κατασκευάζει ονομάζεται The Black Douglas Motorcycle Co, την οποία πιθανώς δεν γνωρίζατε ως τώρα. Αυτό που σίγουρα

αναγνωρίσατε είναι οι αισθητικές επιρροές του παρελθόντος, του μακρινού παρελθόντος για να ακριβολογούμε, στη σχεδίαση της Sterling 2012.

Κι ωστόσο είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία του σήμερα, καλύποντας όλα τα σύγχρονα στάνταρ. Κομμάτι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, κοιτάζοντας αυτό το αριστούργημα της φιλοσοφίας slow life, κάτι σαν την slow cooking…

Η Sterling αποτελεί πάνω από όλα δείγμα της φιλοσοφίας των ανθρώπων που την έφτιαξαν. Οι οποίοι πιστεύουν ότι ο σημερινός ρυθμός ζωής είναι απόλυτα αφύσικος και ότι απόλαυση, διασκέδαση και χαρά δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένες με την ταχύτητα.

Το πλαίσιο για παράδειγμα μένει μεν πιστό στην αισθητική του «τότε», αλλά διαθέτει ακαμψία που ταιριάζει σε σημερινή μοτοσυκλέτα. Και το Girder πιρούνι, μια ρομβοειδής σωληνωτή κατασκευή που αρθρώνεται στο ύψος του προβολέα, πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά.

Η Sterling 2012 παίρνει κίνηση από έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 200 κυβικών που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro3. Στα σκαριά υπάρχει ένα ακόμη παρόμοιο μοντέλο, αλλά με κινητήρα 125 κυβικών.

Το βάρος δεν ξεπερνά τα 100 κιλά, πράγμα που κάνει την Sterling ιδιαίτερα ευκολοδήγητη μέσα στην κυκλοφορία. Για τη θέση οδήγησης με το παράξενο τιμόνι δεν είμαστε βέβαιοι…

Το ρεζερβουάρ μοιάζει μικρό στα 10 λίτρα, όμως η κατανάλωση είναι επιπέδου σκούτερ, πράγμα που σημαίνει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χλμ.

Όλες οι μοτοσυκλέτες της Black Douglas κατασκευάζονται στο χέρι και μπορεί κανείς να παραγγείλει κάθε είδους αξεσουάρ, ανάλογα με τα γούστα του, από έναν μακροσκελέστατο κατάλογο. Χρειάζεται να πούμε ότι δεν υπάρχει πλαστικό πάνω της;

Η Sterling βγήκε μόλις στα τέλη Απριλίου στην αγορά της Ευρώπης με τιμή 9.900 ευρώ. Την πρώτη αυτή χρονιά θα κατασκευαστούν μόνον 40 αντίτυπα. Ύστερα, το 2014, θα αρχίσει να διατίθεται και εκτός Ευρώπης.

Η πρώτη χώρα που θα παραλάβει κάποια κομμάτια, θα είναι, λογικό αν το σκεφτεί λίγο κανείς, η Βρετανία. Θα ακολουθήσει μια ηλεκτρική έκδοση της μοτοσυκλέτας προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς, αν όλα πάνε καλά.

Α, δεν το είπαμε… η Black Douglas είναι μια ιταλική φίρμα. Αλλά ίσως να το μαντέψατε κιόλας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

newsbeast.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα