«Μόλις παραβίασα τη Συνθήκη της Γενεύης»

13:08 8/11/2013 - Πηγή: TNSite
Σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που Βρετανός στρατιώτης πυροβολεί έναν τραυματισμένο Αφγανό δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βρετανία.

Ο πυροβολισμός ακούγεται καθαρά (λίγο μετά το 5ο λεπτό) και λίγο μετά ο στρατιώτης λέει «προφανώς αυτό δεν βγαίνει πουθενά, παιδιά, μόλις παραβίασα τη Συνθήκη της Γενεύης».

Στο ηχητικό ακούγεται ένας στρατιώτης να λέει «θα του ρίξω μία στο κεφάλι αν θέλεις» πριν ακουστεί ο πυροβολισμός, ενώ ένας άλλος στρατιώτης του λέει «αυτό θα ήταν πολύ προφανές».

Τρεις στρατιώτες- αναφέρονται ως Α, Β και Γ και

δεν κατονομάζονται- κατηγορούνται για το φόνο του άνδρα που κειτόταν τραυματισμένος έπειτα από επίθεση ελικοπτέρων Απάτσι στο Αφγανιστάν.

Οι ίδιοι λένε πως ήταν ήδη νεκρός όταν ο ένας τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο στήθος.

Το δικαστήριο δεν κατέληξε σήμερα σε ετυμηγορία και θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο δικαστής δεν επέτρεψε να δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό που κατέγραψε κάμερα στο κράνος των στρατιωτών αλλά έδωσε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του ηχητικού ντοκουμέντου και ορισμένων «καρέ».

Ο άνδρας φαίνεται να κείτεται τραυματισμένος, όταν τον εντοπίζουν οι Βρετανοί στρατιώτες. Η κάμερα τον «γράφει» σε μια λίμνη αίματος.

Ο στρατιώτης Α ρωτά «Θέλει κανείς να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε αυτόν τον ηλίθιο;». Ο στρατιώτης Β απαντά «όχι» ενώ ο στρατιώτης Γ προσφέρεται να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Οι στρατιώτες φαίνονται να κλωτσούν τον τραυματία και να τον γυρίζουν μία μπρούμυτα μία ανάσκελα.

Στη συνέχεια φαίνεται ο στρατιώτης Α να γονατίζει και να πυροβολεί τον Αφγανό από πολύ κοντά στο στήθος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πίστευε πως ο άνδρας ήταν νεκρός εκείνη την ώρα και πως απλά πυροβόλησε ένα νεκρό σώμα μέσα στην οργή του.

Μετά το φόνο, ο στρατιώτης γυρίζει στα δύο άλλα μέλη της περιπόλου και λέει: «Προφανώς αυτό δεν βγαίνει πουθενά, παιδιά. Μόλις παραβίασα τη Συνθήκη της Γενεύης».

Ακούστε το ηχητικό...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα