Μιχάλης Γιαννάτος: Διάσημος στο εξωτερικό... ξεχασμένος στην Ελλάδα

21:17 19/9/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Μιχάλης Γιαννάτος «έφυγε» αθόρυβα και διακριτικά, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς με που διέπρεψε στο Χόλιγουντ.

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συμπαθής τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο, όσο και στο κοινό, παρακολουθούσε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας του Ολυμπιακού, στη γειτονιά του, στα Ιλίσια, μαζί με τους φίλους του, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή καρδιάς.

«Κάποια στιγμή απλά έγειρε...

Δεν κατάλαβε κανείς τίποτα... Κάποια στιγμή οι φίλοι του άρχισαν να του φωνάζουν "Μιχάλη, Μιχάλη...". Έσβησε ξαφνικά. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός...» ανέφερε, ο γιος του ηθοποιού, Γεράσιμος.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο γιος του, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, αξίζει να σημειωθεί, ότι εργαζόταν επί 17 συναπτά έτη ως ρεσεψιονίστ - τηλεφωνητής σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Οι πιο διάσημοι ρόλοι του ήταν ως Τούρκος αρχηγός της αστυνομίας και ως δικαστικός μεταφραστής του πρωταγωνιστή Μπραντ Ντέιβις στο οσκαρικό «Εξπρές του μεσονυχτίου» (είχε διπλό ρόλο), αλλά και ως ο Κεφαλλονίτης Κοκολιός του «Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι».

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Γιαννάτος

Ο Μιχάλης Γιαννάτος πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου το 1965. H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου, με βοηθό τον Βαγγέλη Σερντάρη και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Παράλληλα, ήταν από τους λίγους Έλληνες που έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό, έχοντας στο βιογραφικό του 27 ξένες παραγωγές, μεταξύ των οποίων το "Εξπρές του Μεσονυκτίου", το "Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι", το "Μόναχο", κ.α.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον είχε επιλέξει σε όλες τις ταινίες του. Έπαιξε στην «Πολίτικη κουζίνα» τού Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων», σε συνολικά 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες), περίπου 100 σειρές και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

To μεγάλο παράπονό του...

Ο γιος του, Μιχάλης μίλησε για τον αγώνα του πατέρα του να συντηρήσει την οικογένειά του, για την συμμετοχή του σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, αλλά και για το μεγάλο του παράπονο, ότι δεν είχε την ανταπόκριση που έπρεπε η καριέρα του.

Η κηδεία του Μιχάλη Γιαννάτου θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ειρήνη Ν.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα