Μια οικογένεια – ουράνιο τόξο

13:30 9/2/2013 - Πηγή: TNSite

Όταν η φυσική ξανθιά με γαλάζια μάτια και πρώην μοντέλο Τες και ο Κρις, του οποίου δέρμα και μαλλιά είναι μαύρα, παντρεύτηκαν, γνώριζαν πως θα κάνουν μία «πολύχρωμη» οικογένεια. Δεν περίμεναν όμως ότι θα καταφέρουν να καλύψουν ολόκληρο το φάσμα του φυλετικού ουράνιου τόξου, όπως ονομάζεται.

Η οικογένεια Γκίντινγκς κατάφερε να έχει από ένα μέλος με διαφορετικά κληρονομικά χαρακτηριστικά, που δεν εξαιρούνται από τους κανόνες της κληρονομικότητας του Μέντελ στη βιολογία. Το κοριτσάκι έχει το λευκό δέρμα της μητέρας και τα γαλάζια μάτια της. Η μικρότερη κόρη έχει σταχύ δέρμα, ενώ το

μεγάλο αγόρι είναι μελαχρινό στο δέρμα με καστανά μαλλιά. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας έχει μαύρο δέρμα, μαύρα μάτια, μαύρα σγουρά μαλλιά και τη χαρακτηριστική πλακουτσωτή μύτη, ίδια με του πατέρα του.

«Το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει για τα παιδιά μας είναι το χρώμα που θα έχει το δέρμα τους, τα μαλλιά και τα μάτια τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όλα να είναι υγιή και όμορφα και μας αρέσει που είμαστε μία ιδιαίτερη και ευτυχισμένη οικογένεια», λέει η Τες. Η χρωματική διαφοροποίηση των παιδιών, εκτός από την έκπληξη που προκάλεσε στους γονείς, προκάλεσε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα.

Οταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, ο Τζέικομπς, ο οποίος σήμερα είναι έξι ετών, οι γονείς του τον έβλεπαν να αναπτύσσεται αποκτώντας ακριβώς τον μέσο όρο του χρώματος που είχαν οι δυο τους: μελαχρινό δέρμα, μπλε μάτια και σοκολατί σγουρά μαλλιά.

Η Σαβανά, το δεύτερο παιδί, τεσσάρων ετών σήμερα, γεννήθηκε σχεδόν με τα ίδια χρώματα που είχε ο αδερφός της, αλλά μεγαλώνοντας το χρώμα του δέρματός της έγινε λευκότερο και τα μαλλιά της πιο ανοιχτόχρωμα από καστανά, σχεδόν ξανθά.

Ακολούθησε το τρίτο παιδί, η Αμία. «Δεν προλάβαμε να τη δούμε καλά μόλις γεννήθηκε. Μας την πήραν προτού ακόμη της βάλουν βραχιολάκι με το όνομά μας, επειδή είχε ένα πρόβλημα υγείας. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της ήταν χαμηλά. Οι γιατροί την κράτησαν για περίπου μία ώρα και αφού της έσωσαν τη ζωή την έφεραν πίσω. Οταν την είδα δεν πίστευα ότι ήταν τόσο λευκή!» λέει η Κρις.

Οι γονείς άρχισαν να διερωτώνται εάν τους έδωσαν λάθος βρέφος, διότι το μαύρο χρώμα είναι ιδιαίτερα «δυνατό» ως κληρονομικό χαρακτηριστικό και η Αμία είχε κληρονομήσει χρώματα μόνο από τη μητέρα της. «Ο σύζυγός μου ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα το είχα κάνει με άλλον, διότι γνωρίζει ότι είναι ο πρώτος μου άντρας και τον αγαπάω πολύ», εξηγεί η Τες.

Αρκετοί άνθρωποι ρωτούσαν τον Κρις εάν τα παιδιά του έχουν διαφορετικό πατέρα. Για να αποφύγει οποιοδήποτε μελλοντικό πρόβλημα ή παρεξήγηση, σε περίπτωση που τους είχαν δώσει λάθος παιδί από την κλινική, οι γονείς έκαναν γενετικό τεστ. Τα αποτελέσματα ήταν όπως τα περίμεναν. Ηταν 100% δικό τους και δεν είχε γίνει κανένα λάθος στο μαιευτήριο.

Πέρυσι, ο ερχομός του τέταρτου μέλους της οικογένειας ήρθε να συμπληρώσει την πολύχρωμη παλέτα και το έκτο χρώμα του φυλετικού ουράνιου τόξου μέσα σε ένα σπίτι. Ο Ζάιον γεννήθηκε με μαύρο δέρμα, σγουρά μαύρα μαλλιά και τη χαρακτηριστική μαύρη μύτη του πατέρα του. «Θεέ μου, και ένα μαύρο παιδί!» αναφώνησε με θαυμασμό η Τες στην αίθουσα τοκετού.

Keywords
Τυχαία Θέματα