Με τέτοιο κρύο, ακόμη και η πολική αρκούδα πήγε για ύπνο

14:51 14/1/2014 - Πηγή: TNSite

Με την υψηλότερη θερμοκρασία που γράφει το θερμόμετρο να είναι μόλις 14 βαθμοί Κελσίου υπό το μηδέν ακόμη και η πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Σικάγο γύρισε στη φωλιά της για να κοιμηθεί!

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι του κήπου είδαν το μεγαλόσωμο ζώο, μαθημένο να ζει στους πάγους της Αρκτικής να πηγαίνει στη φωλιά της.

Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 100 χρόνια, αλλά αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι μεσοδυτικές πολιτείες.

Συνολικά, υπό το κράτος του κύματος

πολικού ψύχους που μετακινείται προς ανατολάς, τουλάχιστον 49 αμερικανικές πόλεις έσπασαν το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας της 7ης Ιανουαρίου, ανάμεσά τους η Φιλαδέλφεια με -15,5 C και η Βαλτιμόρη με -16,1 C.

Νοτιότερα, στην Ατλάντα, όπου έκανε περισσότερο κρύο από ό,τι στο Ανκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, καταγράφηκε θερμοκρασία -14,4°, σπάζοντας ένα ρεκόρ που χρονολογείται από το 1970.

Στο Μόντρεαλ , την Oττάβα και το Τορόντo, ακόμη και οι πιο σκληραγωγημένοι Καναδοί διαμαρτυρήθηκαν για το κρύο και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές προειδοποιούσαν τον πληθυσμό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις ριπές των ανέμων μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα