Με παλιά «συνταγή» η νέα τρομοκρατική προκήρυξη

09:50 28/6/2013 - Πηγή: TNSite
Άρωμα... από παλιές ένοπλες οργανώσεις αποπνέει η προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν το κείμενο, προκειμένου να συναγάγουν συμπεράσματα σε σχέση με την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η 19σέλιδη ανακοίνωση που εμπεριέχει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανάλυση των δραστών της επίθεσης θυμίζει παλιούς «γνώριμους» της ΕΛ.ΑΣ. για ζητήματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, όπως αναφέρει το Έθνος, το

ιδεολογικό υπόβαθρο της νέας οργάνωσης «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» έχει κοινά σημεία με αυτό της οργάνωσης του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν με νόημα πως οι δυο τους έχουν «εξαφανιστεί» από τον περασμένο Ιούνιο, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή τους (παρέλευση 18μήνου) και πως στις... ψηφιακές «εμφανίσεις» τους μέσω επιστολών σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών είχαν μιλήσει για «ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση».

Όπως σημειώνουν στην αντιτρομοκρατική από μία σύγκριση των παλαιών προκηρύξεων του «Επαναστατικού Αγώνα» και της πρόσφατης «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα σε σχέση με τον κοινό ιδεολογικό παρονομαστή τους.

Στην προκήρυξη ανάληψης του χτυπήματος σε βάρος της Citibank στην Κ. Κηφισιά, τα μέλη του «ΕΑ» ανέλυαν την άποψή τους για τη «νέα αποικιοκρατία που γεννιέται μέσω του χρέους» και ενσαρκώνεται μέσα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στο πρόσφατο κείμενο. Στα επιχειρήματα της επιχειρούμενης πολιτικοοικονομικής ανάλυσης αναφέρεται και τότε και τώρα η σχέση του λαού, που εκμεταλλεύονται τα διεθνή συμφέροντα και οι πολυεθνικές.

Η «φούσκα»

Κοινό σημείο των δύο τοποθετήσεων αποτελεί η ανάλυση για τη «φούσκα» του χρηματιστηρίου και των αγορών γενικότερα όπως επίσης και η συλλήβδην απόρριψη του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν - περιγράφονται επαρκώς στην προκήρυξη για την επίθεση στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2009.

Οπως και στην πρόσφατη προκήρυξη, αυτή του 2009, αφήνει για το υστερόγραφο την επιχειρησιακή ανάλυση της πράξης των συντακτών της. Τέλος, και στα δύο κείμενα προειδοποιούν τους αστυνομικούς να μην επιχειρήσουν να αντιδράσουν σε ενδεχόμενα τετ α τετ με τους τρομοκράτες «για να σώσουν το τομάρι τους».

Ο λόγος της προκήρυξης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» είναι σαφώς αναβαθμισμένος. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι συντάκτες του είναι πάνω από 40 ετών και πιθανότατα δεν ήταν οι ίδιοι που συμμετείχαν και στο επιχειρησιακό κομμάτι της επίθεσης κατά των γραφείων της ΝΔ. Γι' αυτό, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η νέα οργάνωση να αποτελεί μείγμα νέων, παλαιών και παλαιότερων τρομοκρατών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα