Λουκέτο στο γαλλικό πρωτάθλημα, λόγω σούπερ φόρου

13:15 25/10/2013 - Πηγή: TNSite

Οι ποδοσφαιριστές έχουν ανακοινώσει πως δεν θα βγουν στο γρασίδι από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 1972, όταν οι παίκτες απήργησαν για τα συμβόλαιά τους.

Η πρόταση θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο, αλλά είναι έντονος ο φόβος μεταξύ των ομάδων ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα αποθαρρύνει τους παίκτες να παίζουν στο γαλλικό πρωτάθλημα και αντ’ αυτού θα ψάξουν για δουλειά σε άλλες χώρες.

Οι σύλλογοι, θεωρούν ότι η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για φορολογία ακόμα και 75% των ανωνύμων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, αφαιρεί

κάθε στοιχείο ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις ομάδες του εξωτερικού και δημιουργεί ακόμα και πρόβλημα ποιότητας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ο σύλλογος που θα πληρώσει τα περισσότερα χρήματα στην περίπτωση που υιοθετηθεί ο "σούπερ-φόρος".

Από την άλλη, η Μονακό δεν ανησυχεί, καθώς η ομάδα του πριγκιπάτου δεν υπόκειται στη γαλλική νομοθεσία.

"Το γαλλικό ποδόσφαιρο προσφέρει 25.000 θέσεις εργασίας στην κοινωνία και πληρώνει φόρους ύψους 750.000.000 ευρώ. Βοηθάει επίσης το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με πολύ μεγάλα ποσά. Προσανατολιζόμαστε σε απεργία" τόνισε ο εκ των αντιπροέδρων της Λίγκας, Ζαν Πιερ Λουβέλ.

Ο συγκεκριμένος φόρος επρόκειτο αρχικά να επιβληθεί σε φυσικά πρόσωπα με απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου το χρόνο. Όμως, έπειτα από αντιδράσεις, αποφασίστηκε να επιβληθεί σε εταιρείες που προσφέρουν τέτοιους μισθούς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση από την Tilder-LCI-OpinionWay το 85% των πολιτών τάσσονται υπέρ της φορολόγησης με 75% στις Γαλλικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πηγή:HuffingtonPost.fr

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα