Ληστής έκανε το αυτοκίνητό του «συγκρουόμενο»

15:01 13/12/2013 - Πηγή: TNSite
Με όλα τα μέσα έδωσε μάχη για τη διαφυγή του ένας ένοπλος ληστής στο Birmingham. Εγκλωβισμένος στο κλεμμένο βανάκι του άρχισε να τρακάρει ξανά και ξανά όχημα της αστυνομίας για να καταφέρει να δραπετεύσει ενώ λίγο μετά έβαλε φωτιά στο κλεμμένο όχημα και διέφυγε με άλλο.

Η δράση του 33χρονου John Davis καταγράφηκε από κάμερες κυκλώματος ασφαλείας και ο νεαρός καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση

καθώς κρίθηκε ένοχος και για ένοπλη ληστεία που είχε γίνει εννέα ημέρες μετά το εν λόγω περιστατικό.

Ο Davis, σύμφωνα με τη Daily Mail, ήταν ένας από τους τρεις ληστές που διέρρηξαν σπίτι στην περιοχή Solihull τον περασμένο Μάιο ζητώντας από την οικογένειά που έμενε εκεί να τους δώσουν όλα τα κοσμήματα που είχαν.

Η τριάδα των κακοποιών επιτέθηκε στον 50χρονο ένοικο μαχαιρώνοντάς τον στο χέρι και το στομάχι και ψεκάζοντάς τον με σπρέι πιπεριού.

Μετά τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα τούβλο και απαίτησαν να τους δώσει τα κοσμήματα.

Ωστόσο η οικογένεια είχε ήδη κάνει άσκηση ενός «σχεδίου έκτακτης ανάγκης» κι έτσι οι τρεις κακοποιοί βρέθηκαν κλειδωμένοι στην κουζίνα. Εντωμεταξύ η κόρη της οικογένειας, που είχε κρυφτεί στον επάνω όροφο, σήμανε τον συναγερμό και κάλεσε την Άμεσο Δράση.

Τελικά οι ληστές κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και να αρπάξουν λίγα κοσμήματα πριν επιχειρήσουν να διαφύγουν με όχημα συνεργού που τους περίμενε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν ληστή επί τόπου ενώ ο Davis και ο τρίτος συνελήφθησαν τέσσερις ημέρες μετά.

Ο 28χρονος Steven Moore που είχε μόλις εκτίσει 8ετη ποινή ξαναφυλακίστηκε για 15 χρόνια.

Ο επίσης 28χρονος Andrew Quinn καταδικάστηκε σε 17ετή κάθειρξη.

Δείτε το βίντεο...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα