Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Ο Λύκος της Wall Street έχει παρεξηγηθεί!»

11:51 4/1/2014 - Πηγή: TNSite

Σκληρή κριτική και φραστικές επιθέσεις έχουν δεχτεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μάρτιν Σκορτσέζε για τον «Λύκο της Wall Street», την ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ. Την άσωτη ζωή του χρηματιστή που κατάφερε να αγγίξει την κορυφή με οικονομικές απάτες, την αγάπη του για χλιδή και τον εθισμό του στο σεξ και τις ναρκωτικές ουσίες μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι συντηρητικοί ψηφόφοροι της Αμερικάνικής

Ακαδημίας Κινηματογράφου βρήκαν την ταινία «υπερβολική» ενώ πολλοί υποστήριξαν ότι η ταινία εξωραΐζει αυτόν τον τρόπο ζωής. Πριν λίγες μέρες, η κόρη πρώην συνεργάτη του Τζόρνταν Μπέλφορτ, Κριστίνα ΜακΝτάουελ, κατηγόρησε τον Ντι Κάπριο και τον Σκορτσέζε ότι με την ταινία «δοξάζουν την ψυχοπαθητική συμπεριφορά και ότι εξυμνούν την απληστία». Σε επιστολή που δημοσιεύσε στην εφημερίδα LA Weekly, η ΜακΝτάουελ είπε ότι με τον «Λύκο της Wall Street» ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης «υποστήριξαν έναν εγκληματία που ακόμα δεν έχει αποκαταστήσει όλα τα θύματα του». Κριτικοί κινηματογράφου χαρακτήρισαν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι γυναίκες στην ταινία «απαξιωτικό» και «σεξιστικό» ενώ τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων προκάλεσε η εμφάνιση ενός χιμπατζή στην ταινία.

Σε όσους κατηγορούν την ταινία και τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε, απάντησε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε πρόσφατη συνέντευξη του. Ο χολιγουντιανός σταρ δήλωσε θαυμαστής του Σκορτσέζε- με τον οποίο συνεργάζεται για πέμπτη φορά- και υποστήριξε την ταινία λέγοντας ότι «ο Λύκος της Wall Street καταγγέλει την απάτη».

«Το φιλμ έχει παρεξηγηθεί από κάποιους. Ελπίζω να καταλάβουν ότι εμείς δεν επικροτούμε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά αντίθετα ότι τη καταγγέλουμε!» δήλωσε στο Variety ο 39χρονος ηθοποιός ενώ για το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία είπε: «Το βιβλίο είναι μία ιστορία που προειδοποιεί και αν κάτσετε και δείτε την ταινία μέχρι το τέλος θα καταλάβετε τι λέμε για αυτούς τους ανθρώπους και για τον τοξικό και μεθυστικό κόσμο τους».

Παρά τα όσα ακούγονται για τον σκηνοθέτη του, ο Ντι Κάπριο δήλωσε ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι ο Σκορτσέζε φτιάχνει ακόμα ταινίες που πυροδοτούν διαμάχες: «Βρίσκω καταπληκτικό το γεγονός ότι κάποιος σαν τον Μάρτιν Σκορτσέζε εξακολουθεί να φτιάχνει ζωντανές ταινίες που αποτελούν θέμα συζήτησης, που έχουν αυτό το στοιχείο της διαμάχης και που είναι ελκυστικές για τους ανθρώπους της γενιάς μου. Μεγαλώσαμε βλέποντας τις ταινίες του και ακόμα δημιουργεί υλικό που είναι punk και rock. Eίναι ένα μεγάλο επίτευγμα!».

SpiroSpero

Keywords
Τυχαία Θέματα