Κυκλοφόρησε το αμφίβιο WaterCar Panther

07:57 2/7/2013 - Πηγή: TNSite

Το WaterCar Panther είναι έτοιμο να «κάνει βουτιές ή να σκαρφαλώσει» ανάλογα τις διαθέσεις σας, αφού είναι ένα αμφίβιο όχημα με το αμάξωμα του Wrangler και κινητήρα της Honda.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά από 14 χρόνια πολλαπλών προσπαθειών και επίπονης εργασίας δημιούργησε το «ταχύτερο και πιο ικανό» αμφίβιο με το όνομα WaterCar Panther.

Πράγματι

είναι εντυπωσιακές οι εικόνες που δείχνουν το εν λόγω όχημα να «παίζει» σε κακοτράχαλα ή αμμώδη τερέν, σαν ένα καθαρόαιμο Jeep Wrangler, αφού έχει άλλωστε δανειστεί το συγκεκριμένο αμάξωμα (ελαφρώς επιμηκυμένο), αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να επιπλέει στο νερό σαν ένα ταχύπλοο. Βεβαίως, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μετατροπές, ώστε το πάτωμα από fiberglass να «δέσει» σωστά με το υπόλοιπο σώμα (το οποίο αποτελείται κυρίως από ελαφριά υλικά, ζυγίζοντας 1360 κιλά περίπου), για να επιτευχθεί η τέλεια στεγανοποίηση.

Τώρα ως προς τα μηχανικά μέρη, έχει χρησιμοποιηθεί ένας κινητήρας V6 3,7 λτ, προέλευσης Honda, με απόδοση 250 ίππους. Όταν κινείται στο έδαφος, η μετάδοση μεταφέρεται, μέσω ενός 4τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου στους πίσω τροχούς με τελική ταχύτητα τα 128 χλμ./ώρα. Όταν πάλι «πέφτει στο νερό», υποχωρούν οι τροχοί μέσα σε 15 δλ. περίπου και ο κινητήρας λειτουργεί ως εξωλέμβια μηχανή, η οποία κάνει το «ταχύπλοο» να τρέχει με 70 χλμ./ώρα.

Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές, ή σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμο, αλλά σίγουρα αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για τη θάλασσα της Μεσογείου και το ελληνικό καλοκαίρι.

newsbeast.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα