Κρύο και φτώχεια οι εχθροί της ανακύκλωσης

00:00 26/12/2013 - Πηγή: TNSite

Σε έξαρση βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα της συγκέντρωσης απορριμμάτων και παλαιών υλικών που- αντί να συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους- είτε πωλούνται για ανακύκλωση, είτε καίγονται για λόγους θέρμανσης σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Το φαινόμενο αποδίδεται στην αύξηση της φτώχειας και της ανέχειας και την ύπαρξη μεγάλου πληθυσμού ανθρώπων, κυρίως μεταναστών ή Ρομά οι οποίοι ζουν υπό ακατάλληλες συνθήκες, σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή έχουν καταληφθεί παράνομα,

ακόμη και σε οχήματα. Εκεί αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες παλαιών ανακυκλώσιμων υλικών, η συλλογή των οποίων γίνεται συνήθως από δημοτικούς κάδους απορριμμάτων.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών . Το κάψιμο αυτών των υλικών έχει αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες πιθανής μόλυνσης και να εκδηλώνονται σοβαροί κίνδυνοι πυρκαγιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής δέχεται κατά μέσο όρο τον τελευταίο καιρό δεκαπέντε με είκοσι καταγγελίες μηνιαίως, για αντίστοιχα περιστατικά.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα