«Κόβει» 400 θέσεις η κρατική τράπεζα ABN AMRO

12:15 17/5/2013 - Πηγή: TNSite
Η υπό κρατική ιδιοκτησία ολλανδική τράπεζα ABN AMRO θα προχωρήσει στην περικοπή 400 θέσεων εργασίας, περίπου το 2% του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων της, εν όψει πιθανής πώλησής της.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση των καθαρών κερδών της στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 17% σε 415 εκατ. ευρώ, καθώς αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που

έχει χορηγήσει.

Η ABN είχε εξαγορασθεί μερικώς το 2007 από το βελγικό όμιλο Fortis και ένα χρόνο αργότερα εθνικοποιήθηκε από το ολλανδικό κράτος στο πλαίσιο της διάσωσης του βελγικού ομίλου. Ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων της τράπεζας επικεντρώνεται σήμερα στην Ολλανδία, η οποία έχει πληγεί από την ύφεση. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν αυξηθεί στην ολλανδική αγορά, καθώς αυξήθηκαν η ανεργία και ο αριθμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν.

Η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Νοέμβριο, θέλει να ιδιωτικοποιήσει την ABN, αλλά δεν έχει ορίσει ημερομηνία. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει τις επιλογές που υπάρχουν, εκτός της πλήρους διάθεσης των μετοχών της τράπεζας μέσω του χρηματιστηρίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα