Κουβέλης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει - Δεν αποκλείεται αν ληφθούν νέα μέτρα

19:14 3/8/2013 - Πηγή: TNSite

Είναι επίσης όμως ενδιαφέρον το γεγονός πως σημειώνει ο κ. Κουβέλης ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ατύχημα" για την κυβέρνηση, λόγω της αντίδρασης των βουλευτών που την στηρίζουν.

Ο Φ. Κουβέλης τάσσεται ξανά υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, αλλά σημειώνει πως αυτή δεν μπορεί να "ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική, δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόικας".

Παράλληλα, σημειώνει ότι "δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν τα λάθη αυτά και η κυβέρνηση να

μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής".

Ως προς τα του κόμματος του, φιλοδοξεί η ΔΗΜΑΡ να εκφράσει "ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως "μεταμνημονιακή" δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την επαναθεμελίωση του κράτους" και τονίζει πως στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στα τέλη Νοεμβρίου, θα επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και θα προσδιοριστεί η νέα πορεία του.

Αφήνει πάντως απέξω από τον πόλο που επιθυμεί να δημιουργηθεί, το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο.

"Η συγκρότηση αυτού του χώρου και του νέου κοινωνικού κινήματος δεν θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπράξεις κομμάτων. Θα γίνει με όρους κοινωνίας. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, με τις επιλογές του, ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών επιλογών", ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα λέει:

"Με τον κ. Τσίπρα δεν έχω προσωπικές διαφορές, παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται".

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων "και μάλιστα αυτών που γίνονται Ιούλιο μήνα".

Τέλος, σε ότι αφορά στην απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο Φ.Κουβέλης εξήγησε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να ακολουθήσει και να συμφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, στην οποία -όπως λέει- καταγράφηκε αλλαγή, μετά από απαράδεκτες, μονομερείς και αυταρχικές ενέργειες.

Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ τονίζει ότι διαφωνεί και με την πώληση δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η υπουργική απόφαση για τη ΔΕΗ "προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον και δεν υπηρετεί το κοινό καλό των πολιτών".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα