Κουβέλης: Νέα επαχθή μέτρα σημαίνουν προσφυγή στις κάλπες

17:57 4/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως "δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής μας στη σημερινή κυβέρνηση» και συμπληρώνει ότι «οι λόγοι της αποχώρησής μας εξακολουθούν να συντρέχουν, αφού, άλλωστε, διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική".

Απάντησε και στην ερώτηση για πιθανή κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ:

"Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί στο πρόσφατο συνέδριο μας με σαφή τρόπο. Η πολιτική βάση του εγχειρήματος του προοδευτικού πόλου, του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα

και την Ευρώπη, γεγονός που καθιστά αντιφατική τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ σε μια πολιτική και εκλογική συμπαράταξη, αφού η ηγεσία του στήριξε και στηρίζει συντηρητικές πολιτικές και συμπλέει στρατηγικά με τη Νέα Δημοκρατία".

"Το γεγονός ότι αμφισβητούνται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πεπραγμένα της τρόικας συνιστά αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη. Το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αναδείξει παραλείψεις και λανθασμένες εκτιμήσεις της τρόικας και τα αποτελέσματα μιας οικονομικά αναποτελεσματικής και κοινωνικά άδικης αντιμετώπισης της χώρας", σημείωσε αναφερόμενος στον ρόλο της τρόικα στις χώρες του νότου αλλά συγχρόνως και για το τι θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση με την έλευση στη χώρα της "Ευρωπαϊκής Εξεταστικής" τονίζοντας πως:

"Αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων η ανάγκη της συντεταγμένης απεμπλοκής από την τρόικα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση με πολιτική αυτονομία να υλοποιεί μέτρα για την επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί, τα δε θεσμικά όργανα της Ε.Ε να παρακολουθούν την επίτευξη των στόχων".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε και για το ζήτημα με τις μίζες που έχει ανακύψει και πάλι, μετά την απολογία Κάντα, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει διαλεύκανση και δικαστική αντιμετώπιση όλων των υποθέσεων διαφθοράς.

"Πρέπει να προχωρήσει σε βάθος χρόνου ο έλεγχος των "πόθεν έσχες" όλων όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα", συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας πως "η απόφαση για την έρευνα όλων αυτών των υποθέσεων πρέπει να είναι σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν θεσμικές ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα καταπολεμούν τη διαφθορά".

Τέλος, εμφανίστηκε για πολλοστή φορά υπέρ των ευρύτερων δυνατών πολιτικών συναινέσεων, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, αλλά όπως τόνισε, "με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλες πολιτικές διαφορές και δεν υπάρχει κοινή προγραμματική βάση. Εμείς πιστεύουμε ότι η υπέρβαση των συντηρητικών πολιτικών δεν πρέπει να επιχειρηθεί με λαϊκιστική παροχολογία, κρατικιστικά στερεότυπα, άρνηση των αναγκαίων εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων, ανασφαλείς πειραματισμούς και αυταπάτες για την κατάργηση συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας. Τέτοιες πρακτικές θα θέσουν σε διακινδύνευση την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα