Κοτρώτσος: ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ

17:00 10/1/2013 - Πηγή: TNSite

Απλά πράγματα. Ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι μετέγραψε το περιεχόμενο της λίστας Φαλσιανί/Λαγκάρντ από το cd του Γαλλικού υπουργείου Οικονομικών σε στικάκι (usb), το Οκτώβριο του 2010. Η πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει ότι το στικάκι μετεγράφη σε άλλο στικάκι, στις 8 Ιουλίου 2011. Συμπέρασμα; Αρκετοί άνθρωποι είχαν, κατά το διάστημα αυτό και, φυσικά, μετά τον Ιούλιο του 2011, πρόσβαση στο περιεχόμενο της λίστας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το περασμένο καλοκαίριο έγιναν δύο κρισιμότατες εκλογικές αναμετρήσεις

(Μάϊο και Ιούνιο) και, πιθανότατα, στην Αθήνα κυκλοφορούσαν περισσότερα στικάκια απ’ ότι Πόρσε Καγιέν.

Δεν σπεύδει κανείς να κατηγορήσει κανέναν. Δικαιούται, όμως, να υποπτεύεται ότι κάποιοι του πολιτικού προσκηνίου και, κυρίως, παρασκηνίου “έπαιξαν” εκλογικά, κραδαίνοντας στικάκια στα χέρια, ή, έστω, γνωρίζοντας μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου της λίστας (από κάποιον απ΄ αυτούς, άλλωστε, πρέπει να έφτασε και στα χέρια του έγκριτου Κώστα Βαξεβάνη και στο Hot Doc).

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι η πολιτική αντιπαράθεση -ευτυχώς όχι και η έρευνα των κ.κ Πεπόνη και Μουζακίτη, απ΄ ότι μαθαίνω- έχει μονοπωληθεί από τις εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου. Στη λίστα, όμως, υπάρχουν “μαργαριτάρια”. Γνωστοί διακινητές κεφαλαίων και εκπρόσωποι διεθνών “πλυντηρίων” μαύρου χρήματος, επιχειρηματίες και πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικά κέντρα των Αθηνών φαίνεται ότι βρίσκονται στη λίστα. Κάποιοι εξ αυτών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στις στοές της διαπλοκής.

Γι αυτό και οι εισαγγελείς πρέπει απερίσπαστοι να συνεχίσουν. Ίσως αυτά που θα ακολουθήσουν να είναι σημαντικότερα από όσα είδαμε έως σήμερα.

ΥΓ. Ερώτηση αφελούς: γιατί μέχρι το περασμένο φθινόπωρο παράγοντες του ΣΔΟΕ αλλά και πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος, μιλούσαν για λίστα με 1.991 ονόματα (ψάξτε το στο google), ενώ τα ονόματα ήταν 2.062 ή, 2.059- μετά την αφαίρεση; Πως “ανακάλυψαν” το …1991; Υπήρξε κάποια αλλαγή που μας διαφεύγει;

Άρθρο Σεραφείμ Κοτρώτσου Απο anatropinews

Keywords
Τυχαία Θέματα