Κοινή γραμμή απέναντι στον Τσίπρα αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

00:15 27/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ειδικότερα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι επικεντρώθηκαν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν οι στρατηγικές της κυβέρνησης, ενόψει των κρίσιμων κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών, όπως αυτής του προϋπολογισμού.

Τέλος, Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος

επιχείρησαν να εντοπίσουν μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αρχής γενομένης από την πρόταση για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ερωτηθείς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως "ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση". Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, την «δεξαμενή» προέλευσης του β’ κύματος της κινητικότητας καθόρισε η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη ενημέρωση τόσο για το α’ όσο και για το β’ κύμα κινητικότητας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2014.

Στο νέο κύμα θα συμπεριληφθούν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, αποφασίστηκε η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την «κάλυψη» των 10.000 κενών θέσεων εργασίας στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Όσον αφορά το α’ κύμα κινητικότητας, απεφάνθη η επανατοποθέτηση των 2.858 δημοτικών αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα