Καθησυχάζουν για τη διαρροή στη Βρετανία

15:53 31/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η Αρχή Παροπλισμού Πυρηνικών Εγκαταστάσεων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει γνωστό εάν μία διαρροή ευθύνεται για την αύξηση του επιπέδου της ραδιενέργειας στο σταθμό επεξεργασίας εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου του Σέλαφιλντ.

«Είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ότι υπάρχει διαρροή», δήλωσε ο Μπιλ Χάμιλτον, εκπρόσωπος της Αρχής. «Ο,τι γίνεται είναι προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό, τις κοινότητες και την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται η ραδιενέργεια».

«Δεν υπάρχουν στοιχεία πυρηνικού

συμβάντος. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό ή το κοινό. Ολα τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους», αναφέρεται σε μήνυμα της διοίκησης του σταθμού του Σέλαφιλντ στο Twitter.

Ταυτόχρονα, η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στον σταθμό του Σέλαφιλντ και είναι ικανοποιημένη για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα διατηρήσουμε διάλογο με το Σέλαφιλντ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα