Κατασχέσεις όπλων από την Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία

15:58 7/11/2013 - Πηγή: TNSite
Οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν σήμερα ένα σημαντικό φορτίο όπλων στα Άδανα, την πόλη αυτή στο νότιο τμήμα της Τουρκίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Κατασχέθηκαν 1.200 κεφαλές πυραύλων από ένα φορτηγό σε μια επιχείρηση που έγινε στο πλαίσιο του αγώνα πάταξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών», δήλωσε ο Χουσεΐν Αβνί Κος σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι διεξάγεται μια έρευνα για να διευκρινιστεί που μεταφέρονταν τα όπλα αυτά.

Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μετέδωσε

παράλληλα επικαλούμενο τον ίδιο Τούρκο αξιωματούχο ότι εκτός των 1.200 κεφαλών πυραύλων, οι αρχές κατάσχεσαν κι άλλα όπλα που μετέφερε το φορτηγό αυτό και συνέλαβαν 9 ανθρώπους.

Το φορτηγό μετέφερε επίσης, εκτός των κεφαλών των πυραύλων, μπαζούκας, εκρηκτικά και άλλα όπλα, διευκρίνισε ο κυβερνήτης, σύμφωνα με το Ντογάν.

«Όλες οι υποθέσεις εξετάζονται (...) το φορτίο αυτό θα μεταφερόταν κατά πάσα πιθανότητα εκτός των συνόρων» της Τουρκίας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Τα Άδανα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Συρία.

Παράλληλα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν προσφέρει καταφύγιο ή υποστήριξη σε οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην Συρία και σημείωσε ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει να τις αποκλείει από την ευρύτερη υποστήριξή της προς την συριακή αντιπολίτευση.

"Δεν τίθεται κανένα θέμα οργανώσεις όπως η Αλ Νόσρα και η Αλ Κάιντα να μπορούν να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Στοκχόλμη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Αντιθέτως, οποιεσδήποτε τέτοιες δομές θα πρέπει να υφίστανται τον ίδιο αγώνα που διεξάγουμε κατά των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα βήματα εναντίον τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Ερντογάν.

Τους τελευταίους μήνες οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, όπως η αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε έχουν καταλάβει εδάφη σε ορισμένες τοποθεσίες στην βόρεια Συρία κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία.

«Το ποιους αναγνωρίζουμε μεταξύ των Σύρων ανταρτών είναι γνωστό. Είμαστε σε επαφή με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (...) και επίσης είμαστε σε επαφή με τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό», δηλαδή την συριακή αντιπολίτευση, σημείωσε ο Ερντογάν.

«Παρέχουμε όλη μας την υποστήριξη και την βοήθεια μέσω αυτών», κατέληξε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα