Καταδικάζει την επίθεση κατά 9χρονης ο Νετανιάχου

16:43 6/10/2013 - Πηγή: TNSite

Από τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου καταδικάστηκε σήμερα με μεγάλη αυστηρότητα η επίθεση, που κατήγγειλε ότι δέχθηκε 9χρονο κορίτσι σε έναν οικισμό στη Δυτική Οχθη, με φερόμενο ως δράστη παλαιστίνιο ακτιβιστή.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε κατόπιν, η 9χρονη αφηγήθηκε ότι στον οικισμό Πσαγκότ (κοντά στη Ραμάλα) είδε άντρα με το πρόσωπο σκεπασμένο, οπλισμένο με τουφέκι, να ανοίγει πυρ έξω από την κατοικία των γονέων της μόλις έπεσε το σκοτάδι χθες Σάββατο. Πράγματι, στον εξωτερικό φράκτη του οικισμού

είχε ανοιγεί τρύπα στο συρματόπλεγμα. Οι αρχές ασφάλειας ερευνούν από τα ξημερώματα σήμερα όλη την περιοχή του οικισμού Πσαγκότ.

Στο τέλος του υπουργικού συμβούλιου ο Νετανιάχου ανήγγειλε στα ισραηλινά μμε ότι, η κυβέρνησή του θα χειριστεί το θέμα αυτό "με μέγιστη αυστηρότητα".

Στη Δυτική Οχθη, δύο ισραηλινοί στρατιώτες φονεύθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου μηνός.

Ενδεικτικό του πολιτικού κλίματος που επικρατεί μετά και την επίθεση, που κατήγγειλε το κορίτσι, είναι το γεγονός ότι πολύ συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης ζήτησαν στη διάρκεια του υπουργικού συμβούλιου που έγινε σήμερα "να διακοπεί" η σταδιακή απελυθέρωση παλαιστίνιων από τις διάφορες ισραηλινές φυλακές όπου αυτοί κρατούνται, επιπλέον δε "να αναβληθεί" η ειρηνική διαπραγμάτευση με την Παλαιστινιακή Αρχή --εξαιτίας αυτού και μόνον του συμβάντος στον οικισμό της Δυτικής Οχθης.

(Πηγή:ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα