Και δεύτερος νεκρός στο Κίεβο

11:00 22/1/2014 - Πηγή: TNSite
Με αίμα βάφτηκαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης. Οι ιατρικές υπηρεσίες που έχουν συγκροτηθεί από την αντιπολίτευση ανακοίνωσαν ότι ακόμη έναν διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του χθες έπειτα από πτώση από ύψος 10 μέτρων.

Όπως μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον διαδηλωτών

και ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

«Ο άνδρας σκοτώθηκε νωρίς το πρωί πιθανότατα από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή», δήλωσε πηγή της αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν τη νύκτα στο κέντρο του Κιέβου.

Κατά τις 06.00 οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οχυρωμένοι πίσω από οδοφράγματα στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο γέμισε χθες το βράδυ με χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον αυστηρό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες συγκρούσεις στο Κίεβο έχει φτάσει τους 122, οι 50 από τους οποίους παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο, για να σταματήσουν οι ταραχές που προκλήθηκαν από τις βίαιες συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και στην αστυνομία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα