Ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έλαβε η Σερβία

17:08 2/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι «παρά τους κακόβουλους ισχυρισμούς» ορισμένων πολιτικών, η Σερβία έλαβε ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Αν θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι η ημερομηνία είναι η 31η Ιανουαρίου» τόνισε ο κ. Βούτσιτς.

«Ήταν μία καλή και σημαντική είδηση για τη Σερβία, επειδή λάβαμε επιβεβαίωση ότι είμαστε αναγνωρισμένοι και αποδεκτοί στην ΕΕ ως έμπιστος και σοβαρός εταίρος, ως χώρα που τηρεί τα συμφωνηθέντα, που εκπληρώνει τις υποσχέσεις

και επιθυμεί να παράσχει στους πολίτες της την ευκαιρία, την οποία έχουν οι πολίτες των χωρών της ΕΕ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βούτσιτς ο καθορισμός ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ δεν επιλύει όλα τα προβλήματα της Σερβίας, ούτε οι διαβουλεύσεις θα είναι εύκολες, όπως νομίζουν ορισμένοι.

«Έδρα στον ΟΗΕ για το Κόσοβο δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει προϋπόθεση για να αρχίσουν τον Ιανουάριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» τόνισε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι η Σερβία θα τηρήσει ό,τι έχει υπογράψει, αλλά δεν θα αποδεχθεί νέους όρους.

«Ο δρόμος προς την ΕΕ είναι μακρύς. Έχουμε να περάσουμε πολλές δοκιμασίες» είπε και έκανε ειδική αναφορά στα διαπραγματευτικά κεφάλαια 23 και 24 για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα