Ηλιακοί συλλέκτες στους σταθμούς λεωφορείων στο Λαγκαδά

21:37 20/12/2013 - Πηγή: TNSite

Με ηλιακούς συλλέκτες εφοδιάστηκαν οι σταθμοί των λεωφορείων στο Λαγκαδά προκειμένου να εξασφαλίζουν έτσι την ενέργεια που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι εγκαταστάσεις αυτές διαθέτουν ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά και μπαταρία προκειμένου να αποθηκεύουν την ενέργεια. Εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα ετησίως "αγγίζει" τον μισό τόνο.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην Αγία Βαρβάρα της Αθήνας, τέσσερις πολυκατοικίες που κατασκευάστηκαν το 1964, αποτελούμενες από τέσσερις ορόφους η

κάθε μία και εβδομήντα δύο διαμερίσματα συνολικά, αναβαθμίστηκαν ενεργειακά τόσο ως προς τα κελύφη των κτιρίων όσο και ως προς τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα ενσωματώθηκαν τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκαταστάθηκαν ευφυείς μετρητές για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης. Η εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα υπολογίζεται σε 451,2 τόνους ετησίως.

Οι παραπάνω καλές πρακτικές έχουν συμπεριληφθεί στο ενημερωτικό έντυπο που εκδόθηκε με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Σύμφωνο των Δημάρχων" (Energy Of Mayors), το οποίο περιλαμβάνει τα κύρια επιτεύγματα του έργου στις χώρες που συμμετείχαν στην υλοποίησή του. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται εφαρμογές για την εξοικονόμηση ενέργειας στη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Λιθουανία και την Ιταλία.

Σημειώνεται ότι το Energy for Mayors υποστήριξε πάνω από 80 Δήμους από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετείχαν οι δήμοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Αγίας Βαρβάρας, Ασπρόπυργου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Αιγάλεω, Κορδελιού - Ευόσμου, Λαγκαδά, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεγάρων, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης και Βριλλησίων, όπως επίσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα