Η υψηλή ανεργία η κύρια ανησυχία για την Ευρώπη

11:16 28/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η υψηλή και μακροχρόνια ανεργία στην Ευρώπη, παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες για τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή τόνισε η Κ. Λαγκάρντ παρουσιάζοντας την Βίβλο του ΔΝΤ για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την Κ. Λαγκάρντ οι πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης συμπεριλαμβάνουν τη μείωση των επιπέδων του χρέους και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

«Όταν η ανεργία είναι υψηλή, η ανάπτυξη

είναι αργή, καθώς οι πολίτες καταναλώνουν λιγότερο, ενώ οι επιχειρήσεις επενδύουν λιγότερα και προχωρούν σε λιγότερες προσλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

H κ. Λαγκάρντ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη για την ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Το δημόσιο χρέος πρέπει να μειωθεί σταδιακά και όσο το επιτρέπουν οι αγορές, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το νομισματικό πλαίσιο της Ευρωζώνης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα