Η Τζένιφερ Λόρενς δολοφόνος!

11:49 14/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η κάτοχος Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς, που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στο ανεξάρτητο σινεμά και στο mainstream μπλοκμπάστερ με το saga των «Αγώνων Πείνας». Πρόσφατα γράφαμε για τα σχέδιά της με τον Γκάρι Ρος να μεταφέρουν και πάλι στην οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα του Στάινμπεκ «East of Eden»,

που πρώτος εικονοποίησε ο Ελία Καζάν το 1955.

Τελικά δεν είναι το μοναδικό πρότζεκτ που έχει η πρωταγωνίστρια με το σκηνοθέτη των πρώτων «Αγώνων», αφού οι δυο τους μπορεί να συνεργαστούν και για τη δραματική ταινία «Burial Rites», βασισμένη στο βιβλίο της Αυστραλής Χάνα Κεντ, που αφηγείται μια ιστορία με φόντο το παγωμένο τοπίο της Ισλανδίας του 19ου αιώνα.

Πρόκειται για την ιστορία μιας νέας γυναίκας που «εξορίζεται» σε μια απομονωμένη φάρμα στο πουθενά, περιμένοντας την εκτέλεση της ποινής της για το φόνο του εργοδότη της το 1829 – τίποτα λιγότερο από τον ίδιο το θάνατο. Αυτονόητα, η οικογένεια που θα τη φιλοξενήσει, ανησυχεί στην προοπτική να μοιραστεί το σπίτι με μια δολοφόνο. Το βιβλίο έχει αποσπάσει θερμές κριτικές, χαρακτηρισμένο ως γραφή «ελκυστική και συναισθηματική, με πλοκή που στοιχειώνει και τη δυναμική μιας μικρής ομάδας ανθρώπων στην απομόνωση της παγωμένης εξοχής, οι οποίοι αναστατώνονται από την άφιξη μιας ανεπιθύμητης ξένης και καταλήγουν να παραδεχτούν ότι η συμπεριφορά και η νοοτροπία της τούς είναι ενοχλητικά οικεία».

Θυμίζουμε ότι ο Ρος απομακρύνθηκε από το σίκουελ του «Hunger Games», παρά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, καθώς διαφώνησε για το χρόνο που διέθετε το στούντιο της Lionsgate για την προετοιμασία του επόμενου επεισοδίου, επάνω στη μυθιστορηματική συνέχεια της Σουζάν Κόλινς.

Η Λόρενς στο μεταξύ, αναμένεται να ξεχωρίσει και για την εμφάνισή της στη στιλιστικά και όχι μόνο ενδιαφέρουσα αναπαράσταση των διεφθαρμένων κέντρων εξουσίας στην Αμερική της δεκαετίας του ’70 από τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών που δεν αποκλείεται να δούμε στις οσκαρικές κατηγορίες.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα