Η μεταμόρφωση ενός άστεγου σε timelapse βίντεο

10:36 10/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ο εθισμός του τον κατέστρεψε οικονομικά και τον έκανε να χάσει τα πάντα, ακόμα και το σπίτι του. Χάρη στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Dégagé Ministries, άρχισε πάλι να ελπίζει ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και να κάνει μια νέα αρχή.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, αποδέχτηκε την πρόταση κοινωνικών λειτουργών για να δεχτεί βοήθεια και άρχισε να ακολουθεί το πρόγραμμα της ΜΚΟ.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας χορήγησης βοήθειας σε αστέγους και απόρους, κατέγραψαν την αλλαγή

του σε ένα timelapse βίντεο το οποίο και έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα.

Η αλλαγή της εμφάνισης του Jim, έκανε τον ίδιο και τους οικείους του να χαμογελούν ξανά. Μετά τη μεταμόρφωση του και τη χορήγηση βοήθειας, άρχισε μάλιστα να επισκέπτεται για πρώτη φορά στη ζωή του την ομάδα των Ανώνυμων Αλκοολικών, εντείνοντας την αποθεραπεία του.

Οι υπεύθυνοι της Degage Ministries εκτιμούν πως η αλλαγή της εικόνας κάνει τους άστεγους να αποβάλλουν μερικώς την κατάθλιψη και να επανενταχθούν γρηγορότερα σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

"Η μεταμόρφωση ξεκινά από τον μέσα κόσμο. Μερικές φορές χρειάζεται όμως μια δυναμική εξωτερική αλλαγή για να κινητοποιηθεί περαιτέρω το άτομο", σημειώνει ο Rob Bliss, σκηνοθέτης του βίντεο και υπεύθυνος της καμπάνιας της οργάνωσης.

(Πηγή: globalnews.ca)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα