Η «Κουζίνα των Καρπαθίων» στον αγιορείτικο κόλπο

13:41 6/9/2013 - Πηγή: TNSite
Μια γαστριμαργική περιήγηση «Στην Κουζίνα των Kαρπαθίων» οργάνωσε το Mount Athos Area Kouzina 2014. Η πενθήμερη διοργάνωση στάθηκε ικανή να φέρει το γνωστό ρουμάνο chef Attila Kiss από τα περίφημα Grand Hotels Continental της Ρουμανίας στην προ του Άθω περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην Ουρανούπολη.

Πέντε ολόκληρες ημέρες ρουμάνικης γαστρονομίας ήταν αρκετές, ώστε να προσελκύσουν εκατοντάδες επισκέπτες στα πέντε σημεία

ενδιαφέροντος, δηλαδή:

- Στο Main Restaurant Theoxenia, όπου ο Attila Kiss και ο Σάββας Εφραιμίδης πρόσφεραν στο κοινό ένα εξαιρετικό buffet dinner 36 πιάτων.

- Στο Antonakis Bio, όπου παρέα με το Χρήστο Μπίτζιο δοκίμασαν αγιορείτικους οίνους από το Μετόχι Χρωμίτσα και επεσήμαναν ομοιότητες και διαφορές με εκείνους της Ρουμανίας.

- Στο Main Restaurant Athorama, ο Attila Kiss και η Βάσω Θεραπιώτη προετοίμασαν ένα ala carte menu 4 πιάτων που άφησε άριστες γευστικές εντυπώσεις και απέσπασε το χειροκρότημα.

- Στο Main Restaurant Alexandros Palace Hotels & Suites, όπου αυτήν τη φορά ο ρουμάνος chef και ο chef Λεωνίδας Ιορδάνης παρουσίασαν στο κοινό ένα ιδιαίτερο ala carte menu και

- Στο Taverna Restaurant του Aristoteles Holidays Resort & Spa, όπου ο Attila Kiss και ο Αντώνης Γιαπουντζής παρέδωσαν στο κοινό ένα υψηλής ποιότητας μάθημα μαγειρικής, που παρακολουθήθηκε με έντονο ενδιαφέρον!

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση των υπαρχουσών συνεργασιών της περιοχής με τη ρουμάνικη αγορά και η συνέχιση της ανταλλαγής γαστρονομικών εμπειριών με αποκλειστική χρήση των προϊόντων του Mount Athos Area Kouzina.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Meli Tours και το Filos Holidays & Travel, έφερε για μία ακόμη φορά την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και αποτέλεσε μέρος της συνεργασίας του οργανισμού με την αλυσίδα των πολυτελών ξενοδοχείων Grand Hotels Continental της Ρουμανίας, όπου τοπικοί chefs αναμένεται να παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια επόμενου του χειμώνα «Την Κουζίνα της προ του Άθω περιοχής».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα