Η Κέιτ Μπλάνσετ μάς προσκαλεί σε ένα διαφορετικό «Δείπνο»!

14:42 6/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η Κέιτ Μπλάνσετ σχεδίαζε εδώ και καιρό το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, αλλά αντί να ξεκινήσει συντηρητικά με ένα απόσπασμα στο σπονδυλωτό «The Turning», άφησε την κάμερα για ένα ρόλο στην ταινία και προχώρησε απευθείας σε ένα εγχείρημα μεγάλου μήκους.

Η «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν θα φέρει στην οθόνη το αναγνωρισμένο βιβλίο του Χέρμαν Κοχ «Το Δείπνο» (υπό έκδοχη και στα ελληνικά), το οποίο ανέλαβε να διασκευάσει ο Όρεν Μόβερμαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ben Affleck: δεν θέλουν να φορέσει
τη στολή του Batman!

Στο επίκεντρο της ιστορίας δύο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό σε ένα σικ εστιατόριο. Συζητάνε για τις τελευταίες ταινίες, κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους τις οποίες όμως θα πρέπει να αναβάλουν για λίγο ακόμα γιατί έχουν να διαχειριστούν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα -που είναι και ο πραγματικός λόγος της συνάντησής τους: το μέλλον των γιων τους (του Μισέλ και του Ρικ).

Οι γιοι τους έχουν διαπράξει μια αποτρόπαια πράξη που έχει κινήσει τις έρευνες της αστυνομίας και είναι θέμα χρόνου να γίνουν αντιληπτοί. Τα δυο ζευγάρια συσκέπτονται προκειμένου να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή, αλλά η συζήτηση εκτρέπεται και οι απόψεις διίστανται. Η επιθυμία να προστατέψουν τα παιδιά τους με κάθε κόστος συγκρούεται με προσωπικές ενοχές, μυστικά που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια, αγωνία για τις κοινωνικές αντιδράσεις και την καταστροφή της πολιτικής καριέρας του ενός εκ των ανδρών, ενώ τα όρια της ηθικής, αλλά κι εκείνα της αγάπης δοκιμάζονται με τις εναλλαγές των πιάτων να πορεύονται παράλληλα με εναλλαγές των αποφάσεων και αναπάντεχες ανατροπές.

Η επερχόμενη αυτή μεταφορά μάς φέρνει στο νου το πρόσφατο «Carnage», τη θεατρικής γραφής ιστορία που έφερε στην οθόνη ο Πολάνσκι, μιας κι εδώ έχουμε μπροστά μας μια πλοκή που διαδραματίζεται εξολοκλήρου γύρω από ένα τραπέζι. Η Κέιτ Μπλάνσετ, που θα θέλαμε να τη δούμε να κρατάει και τον έναν από τους γυναικείους ρόλους, έχει την ερμηνευτική εμπειρία για να καθοδηγήσει μια ταινία δωματίου που θα βασιστεί αποκλειστικά στους ηθοποιούς και η επιλογή της για την πρώτη της απόπειρα πίσω από την κάμερα μοιάζει εξαιρετικά σχεδιασμένη στα μέτρα της.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ben Affleck: δεν θέλουν να φορέσει τη στολή του Batman!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα