Η Κεφαλονιά μαζεύει τα συντρίμμια της

07:24 4/2/2014 - Πηγή: TNSite
Παγωμένους βρίσκει η νέα μέρα τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, τόσο από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, με κρύο και βροχοπτώσεις, όσο και από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο χθεσινός νέος σεισμός των 5,7 Ρίχτερ.

Χθες μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας σκηνές και τρόφιμα στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ στήθηκαν και οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου. Πολλοί είναι και οι κάτοικοι που έχουν

μετατρέψει σε καταλύματα τα αυτοκίνητά τους.

Ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς εξέφρασε την ανάγκη να μεταφερθούν καταλύματα για τους Κεφαλονίτες. «Θα χρειαστούν κοντέινερ, και μάλιστα πολλά. Θα δούμε τις ανάγκες και θα εκτιμηθεί ποσά θέλουμε» πρόσθεσε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι γενικά τα κτίρια του νησιού άντεξαν, αλλά καταπονήθηκαν περαιτέρω αυτά που είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο μεγάλο σεισμό» είπε ο Αλέξανδρος Παρίσης.

Στο νησί οι μηχανικοί συνεχίζουν τους ελέγχους στα κτίρια για να κριθεί η καταλληλότητά τους, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία. Κτίρια έχουν μισογκρεμιστεί, το καμπαναριό σε μια εκκλησία στην κυριολεξία κρέμεται, βράχοι έπεσαν στους δρόμους και στο λιμάνι του Ληξουρίου η προβλήτα ξεκόλλησε.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα