«Η Ευρώπη θα ανακάμψει σε βάθος δεκαετίας»

21:56 17/4/2013 - Πηγή: TNSite
Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη ενδεχομένως να χρειαστεί έως και μια δεκαετία για να ανακάμψει από την κρίση χρέους, εξέφρασε ο διοικητής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, αντικρούοντας τις θέσεις και τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η κρίση έχει τελειώσει.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Βάιντμαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ. «Η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, αν οι οικονομικές συνθήκες

και η πορεία του πληθωρισμού το απαιτήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαιρέτισε επίσης την συμφωνία για την Κύπρο, τονίζοντας, ωστόσο, πως το κυπριακό πακέτο διάσωσης δεν αποτελεί πρότυπο για τις άλλες χώρες. Διευκρινίζει δε, πως ήταν αναγκαίο γιατί εισάγει στην ευρωζώνη την αρχή της «ιεραρχίας», αφού «καλεί τους μετόχους των τραπεζών να σηκώσουν το βάρος των επενδυτικών τους αποφάσεων».

«Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται πάντα να σηκώνουν το βάρος μιας διάσωσης», πρόσθεσε ο Βάιντμαν.

Αφού επανέλαβε ότι οι προκλήσεις θα συνοδεύουν την ευρωζώνη για την επόμενη δεκαετία, ο γερμανός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι η ηρεμία που επικρατεί στις αγορές μπορεί να είναι «ύπουλη». Και συμπλήρωσε: «Αν οι κυβερνήσεις εφησυχάσουν και δεν προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι κίνδυνοι θα αυξηθούν εκ νέου».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα