Η ερωτική έλξη για ομοφυλόφιλο φίλο

02:15 28/5/2013 - Πηγή: TNSite

Είμαι κοπέλα 19 ετών και τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ότι ελκύομαι ερωτικά από τον κολλητό μου φίλο, ο οποίος όμως είναι ομοφυλόφιλος.

Τα αισθήματα αγάπης στα πλαίσια μιας φιλικής σχέσης συχνά μπορούν να παρερμηνευθούν ιδιαίτερα αν ο ένας από τους δύο διακατέχεται από κίνητρα εξάρτησης ή εξιδανίκευσης του άλλου.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας σας και των συναισθηματικών αλλαγών που συνέβησαν στην φάση της εφηβείας που μόλις διανύσατε, ενδέχεται η ανάγκη σας για αποδοχή, όπως και η αντίστοιχη ανάγκη του φίλου σας, να βρήκε έδαφος στην μεταξύ σας φιλία.

Σε κάθε περίπτωση, το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σε μια ετερόφυλη νέα κοπέλα και έναν ομοφυλόφιλο νέο άνδρα δεν είναι απαγορευτικό ως «συνοδευτικό» συστατικό μιας κοντινής φιλικής σχέσης.

Ωστόσο δεν δύναται να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη ερωτική σχέση λόγω τις διαφορετικότητας στην σεξουαλική σας ταυτότητα και λόγω του ότι τα ερωτικά αισθήματα που το ένα μέλος νιώθει, πιθανώς να αντικατοπτρίζουν άλλες βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες που έχουν ανάγκη άμεσης ικανοποίησης. Εκεί θα πρέπει στραφείτε για να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email [email protected] , twitter @myrsi1

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα