Η δολοφονία σύρου φιλοκαθεστωτικού δεν είχε πολιτικά κίνητρα

17:15 19/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν «πολιτικά κίνητρα» πίσω από τη δολοφονία του Μοχάμαντ Νταράρ Τζάμο, ένθερμου υποστηρικτή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Η δολοφονία του Τζάμο την Τετάρτη, στον Λίβανο, οφείλετο σε «οικογενειακούς λόγους», δήλωσε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης, ο αδελφός και ο ανιψιός της χήρας του συνελήφθησαν.

«Η

προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό», τόνισε ο στρατός στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες της δολοφονίας εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και το όπλο του εγκλήματος κατασχέθηκε.

Ο Τζάμο, διευθυντής τμήματος Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό για τους Άραβες Μετανάστες, ήταν επίσης γνωστός ως φιλοκαθεστωτικός πολιτικός αναλυτής που εμφανιζόταν συχνά στα λιβανικά τηλεοπτικά δίκτυα, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από ενόπλους, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του, στο Σαραφάντ του νοτίου Λιβάνου.

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι «τρομοκρατική οργάνωση» δολοφόνησε τον Τζάμο, χρησιμοποιώντας την λέξη με την οποία η Δαμασκός αποκαλεί τους αντάρτες που πολεμούν τα τελευταία δύο χρόνια το καθεστώς του προέδρου Ασαντ.

Η σύζυγος του Τζάμο, που εμφανίστηκε συντετριμμένη στην τηλεόραση και τώρα βρίσκεται στη Συρία για την κηδεία του συζύγου της σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε τότε ότι μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ στη Συρία είχαν προειδοποιήσει τον σύζυγό της για τον κίνδυνο δολοφονίας.

Η εφημερίδα Ας-Σαφίρ του Λιβάνου γράφει σήμερα ότι η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε πως «η σύζυγος του Τζάμο, ο αδελφός της και ο ανιψιός της» ήταν οι εντολείς της δολοφονίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα