Η «άλλη» Νέα Υόρκη

12:49 4/11/2013 - Πηγή: TNSite
Απάντηση σε όλους όσοι λένε πως η Νέα Υόρκη έχει πλέον γίνει κέντρο της κυρίαρχης κουλτούρας επιχειρεί να δώσει ο φωτογράφος Tod Seelie με το νέο βιβλίο του με τίτλο: «Bright Nights: Photographs Of Another New York», το οποίο περιλαμβάνει τα στιγμιότυπα που κατέγραψε εδώ και σχεδόν 15 χρόνια εξερευνώντας την εναλλακτική και underground κουλτούρα στο «υπογάστριο» της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Ο Steelie αποτύπωσε στο φακό του ανθρώπους που σκαρφαλώνουν στις γέφυρες της πόλης, κάνουν πάρτι στα τούνελ του σιδηρόδρομου και πλέουν στον ποταμό Χάντσον με αυτοσχέδιες σχεδίες.

Ο Steelie μετακόμισε στην πόλη από το Οχάιο και ερωτεύτηκε με μιας όλες τις «άγριες» πτυχές και δυνατότητές της, φωτογραφίζοντας εικόνες πολύ μακριά από αυτές που βλέπουμε στις καρτ ποστάλ της Times Square.

Η δική του Νέα Υόρκη είναι ένας υπόγειος παράδεισος για ανθρώπους που ζουν στα όρια της κοινωνίας, που ζωντανεύουν σε πάρτι σε εγκαταλειμμένα μέρη και παράγουν μουσική και τέχνη και θόρυβο και φασαρία.

«Ελπίζω όταν κάποιος βλέπει όλες αυτές τις εικόνες και την αισθητική να παίρνει μια αίσθηση αυτού του κόσμου που κινείται ακριβώς κάτω από τα πόδια εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Seelie στο Slate.com.

«Κάποιοι νομίζουν πως αν κάνεις τα πράγματα που βλέπει κανείς στις φωτογραφίες μου πρέπει να μην έχεις δουλειά, να μην εργάζεσαι ποτέ. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς έχουν κανονικές δουλειές και περνούν έτσι τις νύχτες τους», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα