Η Lamborghini σχεδιάζει ένα πολυτελές SUV. Στην αντεπίθεση περνούν οι άλλες premium φίρμες.

22:22 18/1/2014 - Πηγή: TNSite

" Η αγορά πολυτελών SUV έχει φτάσει σε μεγάλα επίπεδα και βάνει συνεχώς αυξάνομενη", τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini Stephan Winkelmann σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ . Εκεί αποκάλυψε και το πότε τοποθετεί την παρουσίαση του νέου SUV: «Η προσδοκία μας είναι το νέο μοντέλο

να αρχίσει να πωλείται από το 2017».

Οι Lamborghini , Bentley και Porsche, είναι οι πολυτελείς μάρκες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Volkswagen και θέλουν να διεισδύσουν στην αμερικάνικη αγορά η οποία θέλει ογκώδη οχήματα, με περίσσεια πολυτέλεια, υψηλή θέση οδήγησης και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Παράλληλα τέτοια αυτοκίνητα προσελκύσουν αγοραστές στις αναδυόμενες αγορές αλλά και στην δυτική Ευρώπη.

Σε αυτή την κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών SUV, κυριαρχεί την τελευταία 20ετία η BMW, με την Audi και την Mercedes να παλεύουν για να κερδίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Τα SUV αντιπροσώπευαν το 30,9% της αγοράς αυτοκινήτων των ΗΠΑ , το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση, έστω και μικρή, σε σχέση με το 29,7% του προηγούμενου έτους. Γεγονός που δείχνει ότι αυτή η τεράστια αγορά δεν αγήνει καμία εταιρία αδιάφορη, H VW , ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη , ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες ημέρες ότι το 2016 θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα μεσαίου μεγέθους SUV που θα είναι σχεδιασμένο για τη Βόρεια Αμερική.

Η Audi, ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου, ότι η σειρά Q (αφορά τα SUV μοντέλα) παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων το 2013 κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η φίρμα να ετοιμάζει για το 2016 το μικρότερο SUV στην γκάμα της, το Q1.

Στις πωλήσεις της Porsche , η Cayenne έχει πάρει τα σκήπτρα του πιο εμπορικού μοντέλου από την 911 ενώ τον Απρίλιο η εταιρία θα παρουσιάσει το νέο της crossover, το Macan.

Η βρετανική Bentley, πήρε το πράσινο φως από την «μαμά» VW τον Ιούλιο για την παραγωγή ενός crossover που η τιμή του θα ανέρχεται σε περίπου € 180.000. Ίσως να είναι το πιο ακριβό στην κατηγορία SUV .

Υπό σκέψη και η Rolls -Royce.

Το SUV που ετοιμάζει η Bentley, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Rolls - Royce, την υπερπολυτελή φίρμα που βρίσκεται υπό την BMW . Πριν 10 μέρες, ο Torsten Mueller - Oetvoes δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Rolls - Royce εξετάζει την δημιουργία ενός SUV που θα ταιριάζει στην γκάμα της.

Η ινδική Tata Motors που έχει υπό τον έλεγχό της την βρετανική φίρμα Jaguar εμφάνισε ένα πρωτότυπο μικρό SUV , που ονομάστηκε C - X17 , στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της για την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Η επίσης βρετανική Aston Martin, είναι ο μοναδικός παγκοσμίως παραγωγός πολυτελών αυτοκινήτων που δεν βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα μιας μεγαλύτερης φίρμας. Πάντως και η Aston Martin εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πολυτελούς SUV το οποίο ίσως είναι έτοιμη να παρουσιάσει -σε πρωτότυπη μορφή- τον Σεπτέμβριο . Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν η Aston Martin θα δημιουργήσει δικό της πάτωμα και κινητήρα, ή θα συνεργασθεί με κάποια άλλη εταιρία σε κάποιον από αυτούς τους δύο τομείς.

Από την πλευρά της η BMW ετοιμάζει το X4 για αυτή τη χρονιά ενώ τον Μάρτιο ξεκινούν οι παραδόσεις του μικρού SUV της Mercedes, της GLA.

Τέλος, η Fiat , η οποία έχει τον έλεγχο της Maserati σχεδιάζει να εισαγάγει το πρώτο SUV με το σήμα της τελευταίας μέχρι το 2015. Οι Ιταλοί πιστεύουν ότι με ένα τέτοιο SUV στην γκάμα της η Maserati μπορεί να πιάσει τις 50.000 πωλήσεις ετησίως σε δύο χρόνια.

,

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα