Γιορτή με οικολογικό προσανατολισμό στην Καρδίτσα

17:35 25/4/2013 - Πηγή: TNSite
Μια γιορτή με οικολογικό προσανατολισμό διοργανώνεται το προσεχές τριήμερο στην πόλη της Καρδίτσας. Η «2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης» οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το δήμο Καρδίτσας.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη χρήση των δημόσιων χώρων και ειδικότερα έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο της δημοτικής αγοράς ως ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης

Πραγματοποιείται στις 26,27,28 Απρίλη, στο αίθριο της δημοτικής αγοράς και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Θα

λειτουργεί εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων, ενώ οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Συμμετέχουν 40 συνολικά περίπτερα και οι παραγωγοί διαθέτουν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Φέτος αποφασίστηκε να μην τυπωθούν αφίσες, που θα δημιουργήσουν σκουπίδια και ρύπανση, αλλά αντίθετα σχεδιάστηκαν μπλουζάκια τα οποία και τοποθέτησε η οργανωτική επιτροπή σε διάφορους δημόσιους χώρους, αλλά και σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας το κοινό για τη γιορτή.

Όλο το τριήμερο, στο χώρο της δημοτικής αγοράς, θα υπάρχουν δύο κάδοι ανακύκλωσης (για πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, αλλά και για μπαταρίες και λάμπες), σε μία ακόμα προσπάθεια να προωθηθεί η ιδέα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα