Γιορτή για τα Βραβεία Μυθιστορήματος 2012 στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

16:08 24/1/2013 - Πηγή: TNSite

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν για να γιορτάσουμε μαζί και να τιμήσουμε τους συγγραφείς

Γιώργο Συμπάρδη για την τριπλά βραβευμένη ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΑΜΟΥ
με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος,
το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών
(Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη)
και το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα

Νίκο Παναγιωτόπουλο για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΝ
που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών
(Ίδρυμα Πέτρου Χάρη)

Αλέξη Πανσέληνο για τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
που

απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω

και Χρήστο Αγγελάκο για ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature
του περιοδικού Δέκατα.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013, στις 8 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BHMA 99,5 FM

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για την Υπόσχεση γάμου
Σ' αυτό το πολυπρόσωπο, ατμοσφαιρικό, παράξενο και υπαινικτικό, κωμικό και γοητευτικό μυθιστόρημα, ο Γιώργος Συμπάρδης δίνει φωνή και ζωή στους καθημερινούς ανθρώπους, βυθίζεται στον κόσμο τους και μας τραβάει απ' το μανίκι να τους δούμε καλύτερα, εξάλλου ζουν και αναπνέουν δίπλα μας.

Για τα Παιδιά του Κάιν
Οι έφηβοι του '79 μεγάλωσαν. Σήμερα έχουν πατήσει τα πενήντα. Η ευδαιμονία των χρόνων που μεσολάβησαν δεν ήταν παρά στάχτη στα μάτια. Για να θολώσουν τα κίνητρα και να ξεχαστεί το θύμα...

Για τις Σκοτεινές επιγραφές
Ένας κόσμος σε παράκρουση. Μια νεολαία οπλισμένη με σπρέι. Μια περίεργη επιγραφή στο κέντρο της πόλης. Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια. Σαν ανοιχτή ερωτική επιστολή...

Για το Δάσος των παιδιών
Ένα βιβλίο για τους ζωντανούς, τους νεκρούς και τους άφαντους: για όσους κορόιδεψε η αγάπη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1945. Το πρώτο του βιβλίο Μέντιουμ κυκλοφόρησε το 1987 και Ο Άχρηστος Δημήτρης το 1998, τα οποία και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου τιμήθηκε το 2012 με Κρατικό Βραβείο και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη). Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Δείτε βίντεο με τον συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο του.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός, εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά από το 1991 στράφηκε στο σενάριο και την πεζογραφία. Για την ταινία Απόντες του Νίκου Γραμματικού, τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1996. Ενεργό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, διδάσκει σενάριο σε σεμινάρια και σε προγράμματα σπουδών κινηματογράφου. Ποιήματα και διηγήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Τα παιδιά του Κάιν είναι το πέμπτο βιβλίο του, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Πέτρου Χάρη). Προηγήθηκαν η συλλογή διηγημάτων Η ενοχή των υλικών (1997) που τιμήθηκε με το Βραβείο Μ. Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς και τα μυθιστορήματα Ο Ζίγκι απ' τον Μάρφαν (1998), Το γονίδιο της αμφιβολίας (1999) και Αγιογραφία (2003). Ο Ζίγκι μεταφράστηκε στα ιταλικά, η Αγιογραφία στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ Το γονίδιο έχει μεταφραστεί σε επτά ξένες γλώσσες.
Δείτε βίντεο με τον συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο του.

Ο Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε ως το 1997. Εμφανίστηκε το 1982 με τη συλλογή Ιστορίες με σκύλους. Ακολούθησαν η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Μεγάλη πομπή (1985, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 2013), τα μυθιστορήματα Βραδυές μπαλέτου (1991) και Ο κουτσός άγγελος (2002), Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια (1997, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 2011) και ένας τόμος με δοκίμια (Δοκιμαστικές πτήσεις) το 1993. Επίσης, η συλλογή διηγημάτων Τέσσερις ελληνικοί φόνοι (2004), μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας όπως Ο Βλακοχορτοφάγος του John Barth (1999) και το αυτοβιογραφικό Μια λέξη χίλιες εικόνες (2004).
Το μυθιστόρημα Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια κυκλοφόρησε το 1996 και μεταφράστηκε στα γαλλικά (Gallimard), στα γερμανικά (Berlin Verlag) και στα ιταλικά (Edizioni Crocetti). Το 1997 ήταν η ελληνική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας. Το 2011 επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο Χρήστος Αγγελάκος έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Η τελευταία εικόνα (1998), την ποιητική συλλογή Τα φώτα απέναντι (2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski Τρεις μανίες (1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με την εφημερίδα Αναγνώστης, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του '70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές. Το 2009 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς για το έργο Οι δυο μας τώρα που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αλέξης Παπαδάκης».
Δείτε βίντεο με τον συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο του.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιπποκράτους 118, 11472 – Αθήνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα