Γελαστός Πρίγκηπας

06:15 20/12/2013 - Πηγή: TNSite

Το «Prince Avalanche» είναι ένα γλυκό buddy movie που εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1988 στα καμένα δάση του Τέξας, με τη μοναξιά, τη φιλία, τη δημιουργικότητα και τον έρωτα να εξετάζονται με απλότητα και ειλικρίνεια, χωρίς φανφάρες ή προσποιητή σοβαρότητα.

O Ντέβιντ Γκόρντον Γκριν των «George Washington» και «All the Real

Girls» μπορεί με την τελευταία του ταινία να μην επιστρέφει ολοκληρωτικά, αλλά μας θυμίζει τον σκηνοθέτη που υπήρχε κάποτε στη θέση του - πριν αρχίσει να ασχολείται με πρότζεκτ σαν το «The Sitter» ή το «Your Highness». Το «Prince Avalanche» είναι ένα γλυκό buddy movie που εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1988 στα καμένα δάση του Τέξας. Εκεί, ο Άλβιν (Πολ Ραντ) και ο Λάνς (Έμιλ Χερς) δουλεύουν ως εργάτες στο οδικό δίκτυο: περιφέρονται για δεκάδες χιλιόμετρα την ημέρα, χρωματίζοντας τις γραμμές στην άσφαλτο, ενώ το βράδυ κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο.

Ο Άλβιν είναι σφιγμένος, ξερόλας και απόμακρος ενώ ο Λανς - που βρίσκεται εκεί χάρη στην αδελφή του, που είναι η κοπέλα του Άλβιν - μοιάζει κολλημένος σε μια παρατεταμένη εφηβεία, συνοδευόμενη από ένα ελαφρύ «κάψιμο». Μακριά από την πόλη, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, οι δύο αταίριαστοι άνδρες θα γνωρίσουν λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλον, και μέσα από τη διαδικασία, τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το κόνσεπτ ακούγεται γνώριμο - κυρίως επειδή είναι! Το «Prince Avalanche» αποτελεί χαλαρό ριμέικ της ισλανδικής ταινίας «Either Way», αλλά ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν φρόντισε να το μπολιάσει με το γνωστό του χιούμορ και τη δική του αίσθηση για την «αμερικανικότητα». Η μοναξιά, η φιλία, η δημιουργικότητα και ο έρωτας εξετάζονται με απλότητα και ειλικρίνεια, χωρίς φανφάρες ή προσποιητή σοβαρότητα. Τα παραπάνω φαίνεται πως εκτιμήθηκαν και στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου το «Prince Avalanche» απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας.

e-go

Keywords
Τυχαία Θέματα