Γελάστε με την καρδιά σας! Κάνετε καλό στην υγεία σας!

20:08 26/6/2013 - Πηγή: TNSite

Άλλος ένας καλός λόγος για να γελάτε: το από καρδιάς γέλιο μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ακόμα και αν αυτές είναι επίμονες!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ληντς, καθώς τα ευρήματά τους έδειξαν πως το γέλιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Οι ειδικοί μελέτησαν 337 ασθενείς επί 5 χρόνια, στους οποίους και δοκιμάστηκε η τελευταία ιατρική τεχνολογία: ένας χαμηλής δόσης υπέρηχος. Όμως όπως υποστηρίζουν, η τεχνολογία αυτή δεν επιτάχυνε την επούλωση των πληγών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως το κλειδί

της φροντίδας γι’ αυτούς τους ασθενείς ήταν να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά. Όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών δρ Νέλσον, «ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό ήταν με ελαστικούς επιδέσμους και υποστηρικτές κάλτσες, σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή και άσκηση. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το γνήσιο, από καρδιάς γέλιο, επίσης διαπιστώσαμε πως είναι ωφέλιμο. Και αυτό, διότι όταν γελάμε, κινητοποιείται το διάφραγμα και η κινητοποίηση αυτή παίζει ζωτικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα».

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα