Γαλλία: Αναβλήθηκε η υποβολή του νομοσχεδίου για την οικογένεια

13:26 4/2/2014 - Πηγή: TNSite

Το νομοσχέδιο για την οικογένεια, το οποίο προβλέπει την παροχή περισσότερων δικαιωμάτων στους γονείς και τα παιδιά των μη παραδοσιακών οικογενειών, αναμενόταν να κατατεθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο την άνοιξη.

«Η κυβέρνηση δεν θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την οικογένεια φέτος», ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Οι προπαρασκευαστικές εργασίες θα συνεχιστούν», πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία έκανε λόγο για «πυκνό» κοινοβουλευτικό πρόγραμμα.

Χθες Κυριακή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι —100.000 σύμφωνα με την αστυνομία και 540.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές—

διαδήλωσαν στο Παρίσι και τη Λιόν για να υπερασπιστούν «την οικογένεια και το παιδί», ένα χρόνο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει το νομοσχέδιο το 2014 χαρακτηρίστηκε «νίκη» από τους διοργανωτές των χθεσινών διαδηλώσεων.

Ένα από τα κύρια μέτρα του νομοσχεδίου προέβλεπε την παροχή «νομικών εργαλείων» ώστε να αναγνωρίζεται ο ρόλος που παίζουν τρίτοι (κυρίως οι νονοί) στην εκπαίδευση των παιδιών.

Αντίθετα η γαλλική κυβέρνηση είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται σε αυτό η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ή η παρένθετη μητρότητα, ανακοινώνοντας ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε τροπολογία που θα έχει στόχο τη νομιμοποίησή τους.

Η προοπτική να δουν ζευγάρια ομοφυλόφιλων να αποκτούν παιδιά μέσω της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους ανθρώπους που διαδήλωσαν χθες έπειτα από έκκληση του κινήματος La Manif pour Tous (Διαδήλωση για όλους), το οποίο είχε διοργανώσει τις διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Στην πορεία κατά του νομοσχεδίου πήραν μέρος πολλές οικογένειες, συνταξιούχοι, ιερείς, αλλά και μετανάστες κυρίως μουσουλμάνοι οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι μοιράζονται «κοινές αξίες» με τους καθολικούς διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές, που φαίνονται να είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, προκαλούν φόβους για τη δημιουργία στη Γαλλία ενός Tea Party (το λεγόμενο Κίνημα του Τσαγιού), όπως είχε επισημάνει ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, αναφερόμενος στο συντηρητικό αμερικανικό κίνημα.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα