Φωτογραφίες και βίντεο με στελέχη της Χρυσής Αυγής στα χέρια των ανακριτών

09:57 8/12/2013 - Πηγή: TNSite

Η επίμαχη φωτογραφία, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" έχει τραβηχτεί πιθανότατα στο σκοπευτήριο του Σχιστού και δείχνει τον Ηλ. Κασιδιάρη να κρατά ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ με σφαίρες από όπλο BKC.

Πρόκειται για όπλο νέας γενιάς τύπου RPK, το οποίο δέχεται διόπτρα ακόμη και για νυχτερινή σκόπευση αλλά και τρίποδο. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύονται τέτοια όπλα, ακόμα και οι απομιμήσεις τους, συνεπώς η κατοχή του εγείρει ερωτηματικά.

Στο υλικό που παραδόθηκε στις ανακρίτριες,

υπάρχουν, επίσης, στιγμιότυπα α['π εκπαίδευση νεαρών μελών της οργάνωσης με αληθινά όπλα και μάλιστα βαρέως τύπου ενώ σε βίντεο είναι καταγεγραμμένη ορκωμοσία σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, στα πρότυπα ναζιστικών οργανώσεων του Χίτλερ.

"Άκρως ενδιαφέροντα και σίγουρα καθοριστικά σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση" χαρακτηρίζουν τα νέα στοιχεία δικαστικές πηγές.

Η Απάντηση της Χρυσής Αυγής:

Η ΧΑ σημειώνει πως πρόκειται για φωτογραφία που προήλθε από "παλαιότερο λογαριασμό του Ηλία Κασιδιάρη στο facebook", "βάλλοντας" κατά των "αδαών" των μέσων ενημέρωσης που "πλάθουν σενάρια".

Απαντώντας δε στις καταγγελίες για τύπο όπλου που δεν επιτρέπεται, η ΧΑ τονίζει πως το εικονιζόμενο όπλο "δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα